Δόξα - Πανθυρεατικός: Από τον τελικό των «τελικών» του 2016 στο παιχνίδι για την κορυφή το 2022 (vid)

Δόξα - Πανθυρεατικός: Από τον τελικό των «τελικών» του 2016 στο παιχνίδι για την κορυφή το 2022 (vid)

Απρίλιος 07, 2022 - 10:18
0 σχόλια

Τα παιχνίδια της Δόξας Μεγαλόπολης με τον Πανθυρεατικό κρύβουν πάντα μια άγρια ομορφιά και μια παράξενη αίγλη και είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο κλασσικά και παραδοσιακά ποδοσφαιρικά ζευγάρια του νομού μας.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα της ποδοσφαιρικής «κόντρας» της Δόξας Μεγαλόπολης με τον Πανθυρεατικό ο αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Αρκαδίας στις 23 Απριλίου του 2016 στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Εκείνη την χρονιά οι δύο ομάδες πήγαν από την αρχή ως το τέλος χέρι, χέρι με το πρωτάθλημα έπειτα από την απόλυτη ισοβαθμία τους στην πρώτη θέση να κρίνεται σε μπαράζ ανόδου στον τελικό των τελικών όπως είχε χαρακτηριστεί εκείνη την περίοδο με την Δόξα Μεγαλόπολης να κερδίζει στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 3-1 τον Πανθυρεατικό.

Αυτό είναι το παιχνίδι εκείνο που καθήλωσε όσο κανένα άλλο την Αρκαδικό ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό και είναι σίγουρα αν όχι το κορυφαίο στα ιστορία των μεταξύ τους αγώνων ένα από τα πιο σημαντικά ανάμεσα στους κυανόλευκους της Μεγαλοπολης και τους κιτρινόμαυρους του Άστρους.

Πλέον οι δύο ομάδες εν έτη 2022 έχουν μπροστά τους ακόμα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, μια αναμέτρηση με φόντο το πρωτάθλημα καθώς τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας τους χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί και τα πάντα μοιάζουν και είναι ανοιχτά.

Από εκείνο το παιχνίδι του μπαράζ του 2016 υπάρχουν κοινά πρόσωπα και στις δύο ομάδες που είναι στα ρόστερ αλλά και στους δύο πάγκους και θα αγωνιστούν και στην αναμέτρηση της Κυριακής (10/4, 16:00) στο γήπεδο της Μεγαλόπολης.

Για την Δόξας Μεγαλόπολης το τότε με το τώρα συνδέουν ο Νίκος με τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο Πάνος Αντώνακας, ο Σταύρος Δημητρέλης, ο Αποστόλης Παναγιωτόπουλος και ο νυν προπονητής των κυανόλευκων τώρα και τότε άμεσος συνεργάτης και βοηθός του Βασίλη Κούβαλη ο Ηλίας Κατσούλας.

Από πλευράς Πανθυρεατικού τώρα ο Δημήτρης Αδάμης (δεν θα παίξει καθώς είναι τιμωρημένος), ο Γιώργος Καπράνος, ο Γιώργος Χαρμπαλής, ο Χάρης Τακλής, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Δημήτρης Αρφάνης αλλά και ο Άρης Σαβούρδος που όπως το 2016 έτσι και τώρα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Αστρινών.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο Αποστόλης Στρέμπας που αγωνίζονταν τότε με την φανέλα της Δόξας Μεγαλόπολης δεν είχε παίξει σε εκείνο το παιχνίδι και τώρα ανήκει στην ομάδα του Πανθυρεατικού.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Πανθυρεατικός-Δόξα Μεγαλόπολης 1-3


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.