Δωρεάν rapid test και στην Μεραρχία Πεζικού στην Τρίπολη

Δωρεάν rapid test και στην Μεραρχία Πεζικού στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 15, 2022 - 20:04
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς της COVID-19, έχουν διευρύνει το Δίκτυο Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών, απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Για την Αρκαδία τα σταθερά σημεία, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι τα εξής:

1. ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) ΣΤΡΔΟ «ΣΤΓΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» 22100 Ταξιαρχών & Θεμιστοκλέους 10 Τρίπολη - 9:00 - 15:00

2. 11ο ΣΠ ΣΤΡΔΟ «ΣΤΓΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ», Δαβάκη και 11ου
Συντάγματος, Τρίπολη - 9:00 - 15:00

3. 124 ΠΒΕ Άγιος Κωνσταντίνος, Τρίπολη - 9:00 - 15:00

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται Δευτέρα με Παρασκευή στα παραπάνω σημεία, για να κάνουν test, σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να εξεταστούν σε κάποια πολυσύχναστα σημεία όπως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και η πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Η αρωγή των ενόπλων δυνάμεων και η καλή διάθεση των στρατηγών είναι ιδιαίτερα σημαντική στην αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού που όπως φαίνεται βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Τέλος να αναφέρουμε ότι βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIsnet και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.