Δωρεάν ψηφιακός οδηγός πεζοπορίας στο κινητό μας τηλέφωνο για την Πελοπόννησο

Δωρεάν ψηφιακός οδηγός πεζοπορίας στο κινητό μας τηλέφωνο για την Πελοπόννησο

Νοέμβριος 18, 2015 - 12:47
0 σχόλια
 

Οι πεζοπόροι που επιθυμούν να οργώσουν τα μονοπάτια της Πελοποννήσου θα αποκτήσουν έναν καινούριο φίλο, ο οποίος μπορεί να τους καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην περιπέτειά τους. Πρόκειται για το «Hiking in Pelponnese Region», μια νέα εφαρμογή για τους λάτρεις της πεζοπορίας η οποία διατίθεται δωρεάν. Πρόκειται για έναν ψηφιακό οδηγό για πεζοπόρους ο οποίος καλύπτει ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μέρος της σειράς εφαρμογών topoGuide και μπορεί να καθοδηγήσει τους πεζοπόρους σε Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Δεκαεπτά μονοπάτια της Πελοποννήσου παρουσιάζονται στην εφαρμογή, η οποία παρέχει πληροφορίες για τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο που θα συναντήσει ο ταξιδιώτης, αλλά και πληροφορίες για καταλύματα. Η εφαρμογή ξεκινά με μια εισαγωγή στη γεωγραφία κάθε περιοχής, με την περιγραφή των τοπίων και της φύσης και των 17 μονοπατιών, ενώ η εφαρμογή περιέχει έναν λεπτομερέστατο χάρτη που περιγράφει τη διαδρομή με POIs και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο πεζοπόρος μπορεί να ανατρέξει διαδραστικά στον χάρτη και σε κάθε ενότητα και να λάβει κάθε σχετική πληροφορία για τα μονοπάτια, όπως τη σηματοδότηση, το μήκος του μονοπατιού, τον χρόνο, την κλίση, τη χλωρίδα. Ακόμη, η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν εικονικό πεζοπόρο, ο οποίος «τρέχει» κατά μήκους του εκάστοτε μονοπατιού και παρέχει πληροφορίες αλλά και δείχνει φωτογραφίες στον χρήστη.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, η εφαρμογή αναγνωρίζει τα πιο κοντινά στον χρήστη μονοπάτια, και παρέχει πληροφορίες αλλά και προειδοποιεί για κάθε διασταύρωση και για κάθε σημαντική τοποθεσία. Για κάθε Σημείο Ενδιαφέροντος (Point of Interest) παρουσιάζει κείμενα και φωτογραφίες, πάνω στον χάρτη και εάν ο πεζοπόρος «ξεστρατίσει», η εφαρμογή τού υποδεικνύει τον πιο σύντομο δρόμο για να γυρίσει στην ορθή πορεία του.

Η εταιρία που το δημιούργησε, η AnaDigit, είναι πρωτοπόρος στον χώρο της και έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των πιο δημοφιλών εικονικών εφαρμογών για την πεζοπορία. Η AnaDigit κυκλοφόρησε πρόσφατα την πιο προηγμένη διαδικτυακή εφαρμογή περιπέτειας topoguide.gr.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ MENALON TRAIL

Ακόμα, ο χρήστης του topoGuide μπορεί να «κατεβάσει» και την εφαρμογή για το Menalon Trail, το ευρωπαϊκό μονοπάτι που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Η εφαρμογή ονομάζεται Menalon Trail topoGuide APK και ο χρήστης μπορεί εύκολα να την αγοράσει. Η εφαρμογή παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μοναδικής φυσικής ομορφιάς Μονοπάτι Μαινάλου που εκτείνεται σε 75 χλμ. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.