Δώδεκα νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανακοίνωσε ο Βίτσας

Δώδεκα νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανακοίνωσε ο Βίτσας

Ιούνιος 10, 2016 - 19:00
0 σχόλια

Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση του Πειραιά και του Ελληνικού

Δίχως να δίνει περισσότερες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star την Παρασκευή ανακοίνωσε τη δημιουργία 12 νέων κέντρων φιλοξενίας στην Κεντρική Ελλάδα, αλλά και την ανακατασκευή των δομών στο Κουτσόχερο Λάρισας, τον Κατσικά Ιωαννίνων και τη Ριτσώνα Εύβοιας.

Και μπορεί στον Δήμο Τρίπολης να μην γνωρίζουμε τον τόπο όπου θα κατασκευαστεί το κέντρο φιλοξενίας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως είπε και ο κ. Βίτσας, είναι η αποσυμφόρηση του Ελληνικού και του Πειραιά, επομένως βέβαιον θεωρείται ότι μόλις ετοιμαστεί το κέντρο, θα μεταφερθούν εδώ πρόσφυγες και μετανάστες από τους δύο μεγάλους καταυλισμούς της Αθήνας. Οι φιλοξενούμενοι εκεί ζουν σε άθλιες συνθήκες, αφενός, αφετέρου με την υπογραφή την Παρασκευή της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ αλλά και με τις διαδικασίες που «τρέχουν» για την αξιοποίηση-παραχώρηση του Ελληνικού, η κυβέρνηση πρέπει να αδειάσει τους χώρους.

Σημειωτέον ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης της Πέμπτης 9 Ιουνίου ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής ανακοίνωσε ότι ιδιώτες και φορείς έχουν προτείνει δέκα χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων στον Δήμο, δηλώνοντας παράλληλα ότι, αν και γνωρίζει για ποιους χώρους πρόκειται, δεν επιθυμεί να τους αποκαλύψει, ενώ είπε επίσης ότι οι χώροι έχουν ελεγχθεί από κλιμάκιο ειδικών και ότι κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στον ιστό της πόλης.

Κατά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στην 124 ΠΒΕ την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης δήλωσε ότι έχουν προταθεί πολλοί χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων στην Πελοπόννησο, ενώ ο Γιώργος Κυρίτσης είχε πει πριν από μερικές ημέρες ότι έως το φθινόπωρο οι δομές θα είναι έτοιμες.

Συνολικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 57.113.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν 8.197 πρόσφυγες, ενώ δύο έφτασαν στη Χίο το τελευταίο 24ωρο.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.830 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.155 και στη νότια 283.

Στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 26.139, ενώ 5.509 διαμένουν σε δομές και χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.