Δήμος Τρίπολης: Πιο κοντά στην επαναλειτουργία του Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι

Δήμος Τρίπολης: Πιο κοντά στην επαναλειτουργία του Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι

Μάιος 24, 2022 - 11:35
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

«Του χρόνου το Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου θα είναι πλήρως λειτουργικό και επισκέψιμο» είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαΐου ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης από το Χρυσοβίτσι.

Το Μουσείο Δασικής Ιστορίας του όρους Μαινάλου είναι μουσείο στο χωριό Χρυσοβίτσι αφιερωμένο στην ιστορία της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο και στη σημασία του Μαινάλου στην ιστορία του τόπου, είτε ως κρησφύγετο και ορμητήριο των Αρκάδων, είτε ως πάροχος πρώτων υλών, όπως η δασική ύλη.

Η Οικονομική Επιτροπή Τρίπολης ενέκρινε την πρόταση συνεργασίας του Δήμου Τρίπολης, του Δήμου Τρίπολης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» για την λειτουργία του πρώην πριστηρίου ξυλείας Χρυσοβιτσίου ως Κέντρου προβολής δασικής ιστορίας Μαινάλου, µέσω Προγραµµατικής Σύµβασης.
Αντικείµενο της Προγραµµατικής Σύµβασης αποτελεί η συνεργασία των συµβαλλοµένων µε σκοπό τη λειτουργία του πρώην πριστηρίου ξυλείας Χρυσοβιτσίου ως Κέντρου Προβολής της Δασικής Ιστορίας Μαινάλου και περιλαµβάνει δύο (2) υποέργα:

Υποέργο1Ο: "Λειτουργία του πρώην πριστηρίου ξυλείας Χρυσοβιτσίου ως Κέντρου Προβολής της Δασικής Ιστορίας Μαινάλου"

Υποέργο 2ο : "Δράσεις προβολής και προώθησης"

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο είναι η υποστήριξη της λειτουργίας του πρώην πριστηρίου ξυλείας Χρυσοβιτσίου ως Κέντρου Προβολής της Δασικής Ιστορίας Μαινάλου από στελεχιακό δυναμικό καθώς και η υλοποίηση δράσεων προβολής της λειτουργίας του μουσείου. Το μουσείο θα λειτουργεί καθημερινά και σε περιόδους αυξημένης επισκεψιμότητας με διευρυμένο ωράριο.

Ο προϋπολογισμός της Προγραµµατικής Σύµβασης ανέρχεται συνολικά στο ύψος των σαράντα χιλιάδων ευρώ συµπεριλάµβανοµένου Φ.Π.Α. 24% (40.000,00€).

Η Οικονομική Επιτροπή Τρίπολης αποφάσισε οµόφωνα και:

Α) Εγκρίνει τη σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης του Δήµου Τρίπολης µε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αναπτυξιακό Οργανισµό "ΜΟΡ|ΑΣ Α.Ε. - Α.Ο.Τ.Α.", για την λειτουργία του πρώην πριστηρίου ξυλείας Χρυσοβιτσίου ως Κέντρου προβολής δασικής ιστορίας Μαινάλου.

Β) Εγκρίνει τους όρους της Προγραµµατικής Σύµβασης, σύµφωνα µε το σχέδιο.

Γ) Ορίζει την Δηµοτική Σύµβουλο κα. Καρούντζου Ελένη ως εκπρόσωπο στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραµµατικής Σύµβασης µε αναπληρωτή της τον Δηµοτικό Σύµβουλο κ. Κανελλόπουλο Αλέξανδρο.

Δ) Εξουσιοδοτεί τον Δήµαρχο Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνο Τζιούµη για την υπογραφή της Προγραµµατικής Σύµβασης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.