Δήμος Μεγαλόπολης: Η έλλειψη συντονισμού, οι εσωτερικές κόντρες και τα παράπονα των πολιτών

Δήμος Μεγαλόπολης: Η έλλειψη συντονισμού, οι εσωτερικές κόντρες και τα παράπονα των πολιτών

Σεπτέμβριος 20, 2016 - 07:18
0 σχόλια

Τοποθεσία: Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Γεγονός: Δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην Μεγαλόπολη την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Στην διαδικασία των ερωτήσεων τον λόγο παίρνουν – εκτός από τους επικεφαλής των παρατάξεων – και 3 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για να ρωτήσουν τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για συγκεκριμένα θέματα.

Ο Βαγγέλης Τσουμπλέκας ρωτάει ποιοι οδηγοί πήγαν νερό με τις υδροφόρες του Δήμου στις 15 Αυγούστου στο Ίσαρη, την στιγμή που το χωριό έμεινε από νερό από ξαφνικό πρόβλημα.

Ο Βασίλης Κανέλος ρωτάει για τις ζημιές που έχουν γίνει από 2 πλημμύρες και πότε θα υπάρχουν έργα αποκατάστασης.

Ο Ηλίας Τσίρμπας ρωτάει για τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο ΜΟΡΕΑΣ με τα έργα που έχει κάνει σε ιδιοκτήτες χωραφιών και σε εγκαταστάσεις.

Ορισμένοι πάρεδροι χωριών διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης των ζημιών σε δρόμους και σε άλλες περιπτώσεις.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς να πάρουν τον λόγο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και να απαντήσουν στα ερωτήματα, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε να συμβαίνει κάτι μοναδικό και πρωτότυπο.

Αντιδήμαρχος αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πήραν τον λόγο και έκαναν και αυτοί με την σειρά τους ερωτήματα στον Δήμαρχο αλλά και στην ίδια τους την παράταξη – στην ουσία και στον εαυτό τους- σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία. Αντί να ακούσουμε από τους αρμόδιους να μας πουν πότε και πως θα γίνουν κάποια πράγματα , τους ακούσαμε να ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να τους δώσει μηχανήματα !! Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποιο αστείο, όμως δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Για ακόμη μια φορά είδαμε και κόντρες ανάμεσα σε σύμβουλους της παράταξης του Διονύση Παπαδόπουλου.

Δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί , πάντως κάτι δεν πηγαίνει καλά στην δημοτική αρχή. Στις απαντήσεις του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης υπεραμύνθηκε της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να σοβαρευτούν και να αναλογιστούν πως έχουν τα πράγματα. 60 χωριά και έχουμε 3 χειριστές μηχανημάτων από τους οποίους ο ένας προσλήφθηκε με σύμβαση ορισμένης διάρκειας πριν λίγες μέρες, ανέφερε σε έντονο ύφος ο Διονύσης Παπαδόπουλος.

Η εικόνα που αποκομίζει όμως κάποιος είναι ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη συντονισμού και πολλές περιπτώσεις όπου η γραφειοκρατία ακυρώνει όλες τις προσπάθειες. Επίσης δίνεται  η εντύπωση ότι δεν υπάρχει μια ομάδα ενωμένη η οποία θα ασχοληθεί με την λύση των  προβλημάτων. Αντιθέτως βλέπει κανείς εσωκομματικές κόντρες οι οποίες όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλώνουν.

Μετά από 2 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου οι πολίτες περιμένουν από τον Διονύση Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του  αποτελέσματα και έργα. Δεν τους ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά , ούτε αν υπάρχουν ελλείψεις, ούτε αν υπάρχει γραφειοκρατία. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις. Δεν τους νοιάζει αν υπάρχουν στα χαρτιά σχέδια δράσης μέχρι το 2020 , περιμένουν να δουν πράξεις.

Η καθημερινότητα είναι σκληρή και ο χρόνος τρέχει, μάλλον θα πρέπει ο Δήμαρχος να ανασκουμπωθεί και να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει  για να ανατρέψει αυτή την αρνητική κατάσταση που δημιουργείται.

δείτε το βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

 

Ειδήσεις: 
Video: 

Δήμος Μεγαλόπολης: Η έλλειψη συντονισμού, οι εσωτερικές κόντρες και τα παράπονα των πολιτών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.