Δημοψήφισμα για τα απορρίμματα προτείνει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ (video)

Δημοψήφισμα για τα απορρίμματα προτείνει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ (video)

Φεβρουάριος 19, 2015 - 09:24
0 σχόλια

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μπεντεβής μίλησε για την απόφαση του Συλλόγου να αποσύρει τη στήριξή του από τη διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, αλλά και για τις προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συλλόγου για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί σε κάθε γωνιά της πόλης. Και προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασιστεί ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων του δήμου, αφού η πολιτική ηγεσία, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίζει αδυναμία να δώσει λύση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 16/2 αποφάσισε ομοφώνως να αποσύρει τη στήριξή του από τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, καθώς, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, «το πρόβλημα μη αποκομιδής των στερεών αποβλήτων της Τρίπολης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας».

Στο ψήφισμα, μεταξύ των άλλων, συμπεριλαμβάνονται δύο προτάσεις οι οποίες, όπως είπε ο κ. Μπεντεβής, δεν ετέθησαν σε ψηφοφορία από τα μέλη του Συλλόγου, και αφορούν στον χώρο που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης: Ο κ. Γ. Παπασταματάκης πρότεινε να ανοίξουν οι γούβες στο Πλάτωμα και η κυρία Στέλλα Αγγέλογλου ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης στις 14.1.2015 που μιλά για ενιαίο φορέα αποκομιδής απορριμάτων και έως τότε να ανοίξει ένας ΧΑΔΑ ο οποίος θα αποκατασταθεί μετά την οριστική λύση.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεντεβής πρότεινε να γίνει ένα δημοψήφισμα με πέντε νόμιμα σημεία, προτεινόμενα από τον Δήμο Τρίπολης, όπου θα μπορούσαν να αποθηκευτούν προσωρινά τα απορρίμματα, και τα έξοδα για το δημοψήφισμα να καλυφθούν από το κονδύλι για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ο κ. Μπεντεβής επεσήμανε ότι εδώ και χρόνια ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και θεωρεί προσωπικά ότι θα πρέπει να συζητήσουμε σε περιβάλλον άμεσης δημοκρατίας το πρόβλημα των απορριμμάτων, δηλαδή να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Ως προς την απόσυρση της στήριξης του ΙΣΑ στη διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, ο κ. Μπεντεβής τόνισε ότι είναι μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. «Κάποιος από τον τόπο αυτόν πρέπει να πει ότι οφείλουμε να ασχοληθούμε με τα αυτονόητα και τα ουσιαστικά», υπογράμμισε. Και επεσήμανε ότι τα έξοδα για τη διεκδίκηση του τίτλου είναι υπερβολικά, ενώ είναι «παιδικό και υποκριτικό», όπως είπε, ο δήμος να διεκδικεί κάτι τέτοιο ενώ έχει τόσα προβλήματα να λύσει.

Ακολούθως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι λύση δεν δίνεται στο μείζον αυτό ζήτημα επειδή «υπάρχει πολιτική αδυναμία, σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει αδυναμία. Κάποιοι πολιτικοί δεν θέλουν να πάρουν την απόφαση και το πολιτικό κόστος και δεν το αναλαμβάνουν».

Ως προς τα επίπεδα της μόλυνσης στο αστικό περιβάλλον της πόλης από τη συσσώρευση των απορριμμάτων τους τελευταίους τρεις μήνες, επεσήμανε ότι ο ΙΣΑ αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία απαιτεί χρόνο. Και δήλωσε ότι όταν θα έχει τα γραπτά αποτελέσματα ο ΙΣΑ, θα αναλάβει δράση.

Δεν θα γίνω τρομολάγνος της φοβίας, δεν θα μπω σε ιατρικά δεδομένα, απλώς ο ΙΣΑ φωνάζει εδώ και καιρό ότι είναι άκρως επικίνδυνη η ύπαρξη σκουπιδιών δίπλα στις πολυκατοικίες, δίπλα στα σχολεία, στους δρόμους, στις γωνίες, παντού
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr O ΙΣΑ για τα σκουπίδια


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.