Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η Αλήθεια και η Παραπληροφόρηση της Νέας Αρχής για το «Φωτοβολταϊκό Πάρκο των 2000 Στρεμμάτων»

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η Αλήθεια και η Παραπληροφόρηση της Νέας Αρχής για το «Φωτοβολταϊκό Πάρκο των 2000 Στρεμμάτων»

Αύγουστος 24, 2023 - 08:33
0 σχόλια

Για άλλη μία φορά μένουμε έκπληκτοι μπροστά στην ανευθυνότητα και την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον κ. Μιχόπουλο και τους συμβούλους του.

Γράφει λοιπόν ότι η Μετάβαση θα παραχωρήσει 2000 στρέμματα στην Περιφέρεια για να γίνει φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο θα εκμεταλλευτούν οι αγρότες των άλλων νομών.
Δεν ξέρουμε αν είναι συνέπεια του πανικού που τον έχει καταλάβει βλέποντας ότι οι πολίτες δεν συμμερίζονται τις απόψεις του, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Προέδρων που ήταν υποστηρικτές του τον έχουν εγκαταλείψει και είναι πλέον με τον Δήμαρχο, όπως και οι νέοι άνθρωποι που πλαισιώνουν το συνδυασμό του Δημάρχου, ή έχει πλήρη άγνοια για το θέμα.

Και στις δύο περιπτώσεις κάνει παραπληροφόρηση και οδηγεί τον λαό της Μεγαλόπολης σε συμπεράσματα λανθασμένα.

Η αλήθεια είναι:

Τα εδάφη παραχωρούνται από την Μετάβαση μετά από χρονοβόρες μελέτες, συζητήσεις και συσκέψεις, στις οποίες βέβαια ο Δήμος έχει λόγο. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ για παραχώρηση 2000 στρεμμάτων. Αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα. Και προφανώς χωρίς να υπάρχει αίτημα δεν μπορεί να υπάρχουν παραχωρήσεις, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, προδοσίες και ότι άλλο μπορεί να σκεφθεί κανένας με πλούσια φαντασία και βεβαίως άγνοια των πραγμάτων.

Αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει γίνει από το Δήμο για παραχώρηση 1000 στρεμμάτων σε εμάς και η απάντηση ήταν θα περάσουν πρώτα από τη Μετάβαση και θα τα ζητήσουμε από αυτή.

Εάν γίνονταν παραχώρηση στρεμμάτων για φωτοβολταϊκό πάρκο, αυτή θα ήταν μέσω της ενεργειακής κοινότητας που έχει η Περιφέρεια με το Δήμο Μεγαλόπολης και προφανώς ο Δήμος θα έχει λόγο για την χρήση αυτή.

Ο Δήμος έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας του Δήμου με τα νομικά του πρόσωπα ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, για τη δημιουργία πάρκου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Κανένας από το Δήμο Μεγαλόπολης πιστεύουμε ότι δεν θα δεχόταν να γίνει παραχώρηση εδαφών για να τα εκμεταλλευτούν οι αγρότες της Μεσσηνίας και της Αργολίδας, κάτι το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει.

Σταματήστε να κινδυνολογείτε και πριν να βγάζετε ανακοινώσεις ενημερωθείτε.
Και αν δεν σας καλύπτουν οι ενημερώσεις του Δημάρχου ρωτήστε τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.