Δήλωση Βενιζέλου, μετά από τη συνάντηση με Φώτη Κουβέλη

Δήλωση Βενιζέλου, μετά από τη συνάντηση με Φώτη Κουβέλη

Μάιος 11, 2012 - 16:55

Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Φώτη Κουβέλη ήταν πολύ ουσιαστική. Ο κ. Κουβέλης, όπως ακούσατε, διατύπωσε μια συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στις απόψεις μας.

Η πρόταση του κ. Κουβέλη σχεδόν συμπίπτει με την πρότασή μας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και με την πρότασή μας για οριστική και ασφαλή υπέρβαση του μνημονίου, το αργότερο μέσα σε τρία χρόνια με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και με τις συνθήκες να γίνονται καλύτερες και όχι χειρότερες για τους Έλληνες πολίτες.
Άρα, το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής που έλαβα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορώ να πω ότι είναι αν όχι αισιόδοξο, πάντως ένας καλός οιωνός.
Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου. Αύριο το πρωί θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο της ΝΔ, τον κ. Σαμαρά, και με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα ανταποκριθούν στην παράκλησή μου να τους συναντήσω. Προφανώς θα ξανασυναντηθώ και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα.
Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Παπαρήγα που μου επανέλαβε τη γνωστή θέση του κόμματός της και θα συνεχίσω την προσπάθεια προετοιμάζοντας το έδαφος για τη φάση της διαβούλευσης που θα διεξαχθεί με το συντονισμό του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ειδήσεις: