Διήμερο εορτασμού για την 190η επέτειο της μάχης του Αγιονικόλα στο Βαλτεσινίκο

Διήμερο εορτασμού για την 190η επέτειο της μάχης του Αγιονικόλα στο Βαλτεσινίκο

Αύγουστος 20, 2016 - 18:42
0 σχόλια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" και οι φορείς του χωριού συνδιοργανώνουν Διήμερο εορτασμού για την 190η επέτειο της μάχης του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του 1826.

α) Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:30, Ποντιακοί χοροί στον Προαύλιο χώρο του Σχολείου με την συμμετοχή του χορευτικού Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» & του χορευτικού του Συλλόγου «η Αναγέννηση» του χωριού μας.

β) Την Κυριακή11 Σεπτεμβρίου 2016 Στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του 1826.

Η εκκίνηση θα γίνει στο χώρο του ομώνυμου μοναστηριού (Αγιονοκόλα) αμέσως μετά την καθιερωμένη για την επέτειο σύντομη δοξολογία και ο τερματισμός στην πλατεία του χωριού μας.
Σας περιμένουμε!!!!!!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.