Διάνοιξη μονοπατιού για πεζοπορία στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Διάνοιξη μονοπατιού για πεζοπορία στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Αύγουστος 02, 2017 - 22:03
0 σχόλια

Ένα ακόμη αξιοθέατο του τόπου μας, ένα μονοπάτι για πεζοπορία, είναι πλέον γεγονός. Το μονοπάτι, που διανοίχτηκε πάνω στα ίχνη προϋπάρχοντος,  με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και της Τοπικής Κοινότητας, προσφέρει μια μαγευτική διαδρομή διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών, ανάμεσα από ένα σπάνιου φυσικού κάλλους τοπίο, με πλατάνια και βελανιδιές, που θα συγκινήσει τον κάθε πεζοπόρο, ειδικά τον φυσιολάτρη περιπατητή. 

Το μονοπάτι ξεκινάει έξω από το προαύλιο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, κατευθύνεται προς τη ρεματιά, διέρχεται από τον παλιό πέτρινο νερόμυλο και την πέτρινη Βρύση και ύστερα καταλήγει στο Σπήλαιο, όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Σάββα.

Ποικίλο και σημαντικό είναι το όφελος για τον κάθε πεζοπόρο.

Πέραν των συνηθισμένων ωφελειών για τον καθένα, που έχουν αμεσότατο αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική του υγεία, ο κάτοικος του χωριού μας διασχίζοντας την παραπάνω διαδρομή, θα ταξιδέψει επιπλέον λίγο πίσω στο χρόνο, στην παλιά ΑγιαΣοφιά, «βλέποντας» με τα μάτια της ψυχής, όλα εκείνα τα στοιχεία της φύσης που ζούσαν κάποτε σε κείνη τη ρεματιά. Τους μυλωνάδες που ανηφόριζαν για να προϋπαντήσουν τους απαλέτηδες, τους αγωγιάτες που πότιζαν τα ζώα τους στις γούρνες μέσα στο ποτάμι, τους καλλιεργητές στα πλούσια περιβόλια της ρεματιάς και τις γιαγιάδες τους να πηγαινοέρχονται στη βρύση με το νεροβάρελο στον ώμο.

Το παραπάνω μονοπάτι πεζοπορίας, είναι ένα από πολλά που έχει προγραμματιστεί να ανοιχθούν και θα διασχίζουν την βαθιά και κατάφυτη από πλατάνια ρεματιά του χωριού μας, προσελκύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο επισκέπτες στον τόπο μας. Τούτο έχουν στο μυαλό τους Σύλλογος και Τοπική Κοινότητα, εκμεταλλευόμενοι το θαυμάσιο περιβάλλον του χωριού μας.

Ευχαριστούμε την κ. Δήμητρα Π. Ρούνη που φιλοτέχνησε, κατασκεύασε και μας πρόσφερε τις ξύλινες πινακίδες, πολλές απ΄ τις οποίες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

(ΠΗΓΗ: agiasofiablog.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.