Διαμαρτυρία χωρίς ακρότητες για το καλό όλων μας

Διαμαρτυρία χωρίς ακρότητες για το καλό όλων μας

Μάρτιος 06, 2015 - 10:45
0 σχόλια

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας -η πιο μαζική και οργανωμένη- η οποία έχει οργανωθεί από τους φορείς και τους πολίτες της Τρίπολης, προκειμένου να διατρανώσουν τη φωνή τους για μία ακόμα φορά και να απαιτήσουν το δικαίωμά τους να ζουν σε μια καθαρή πόλη.

Οι δύο προηγούμενες συγκεντρώσεις, τόσο εκείνη των πολιτών όσο και εκείνη των μαθητών, ήταν ειρηνικές και χωρίς παρατράγουδα. Και αν κέρδισαν τη συμμετοχή των πολλών, είναι επειδή οι συμμετέχοντες υποκινήθηκαν μόνο από το ενδιαφέρον τους για την πόλη, αλλά και επειδή ήταν «καθαρές» από έκτροπα και λοιπές ακρότητες.

Έχουμε συνηθίσει σε εικόνες ντροπής από πορείες που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην πατρίδα μας, με επιθέσεις ένθεν κακείθεν, ύβρεις, προπηλακισμούς και επεισόδια.
Στην νιόβγαλτη σε πορείες Τρίπολη, ελπίζουμε ότι τέτοιες εικόνες που προσβάλλουν την αντίληψη, την καλαισθησία και τον τόπο συνολικά, θα εκλείψουν. Οι πολίτες έχουν το δίκιο με το μέρος τους, και κανένα άλλο μέσον πέρα από τη φωνή και το δίκαιο των αιτημάτων τους δεν θα τους βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου τους, που είναι το δικαίωμά τους να ζουν και να εργάζονται σε μια πόλη ελεύθερη από σκουπίδια.
Οι όποιες ακρότητες, σε τελευταία ανάλυση σκοπό έχουν να υπονομεύσουν το δίκαιο των αιτημάτων και να εκτρέψουν το ενδιαφέρον προς το ανούσιο και το τραυματικό. Έχουμε ως φορείς και ως πολίτες την υποχρέωση να αποτρέψουμε πράξεις που αμαυρώνουν τα αιτήματά μας και ενδεχομένως υπηρετούν σκοπιμότητες.

Μακριά από τη σημερινή πορεία τέτοιες σκέψεις. Ας δείξουμε ως πόλη τον πολιτισμό μας μέσα από τη διαμαρτυρία μας και ας κάνουμε τη διαφορά. Η δύναμη των πολιτών είναι η δύναμη του πλήθους και της φωνής τους. Έτσι, ο μόνος «εχθρός» της σημερινής συγκέντρωσης ας είναι μόνο οι βροχή, που εξάλλου δεν πτόησε ποτέ κανέναν Τριπολίτη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.