Διάκριση του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

Διάκριση του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

Ιούλιος 03, 2015 - 09:49
0 σχόλια

Πέντε μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού σε συνεργασία με τη φιλόλογο καθηγήτρια, κα Ψυχογυιού Βαρβάρα, έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα "AGRO Web: τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μου" και μαζί με άλλα πέντε σχολεία διακρίθηκαν για την εργασία τους καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός "AgroWEB: τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μου" 2015, στον οποίο συμμετείχε το σχολείο, είχε ως στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές και να τους ωθήσει να εμπλακούν σε δραστηριότητες που αφορούν στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές, Ηλίας Ραγιάς από τη Γ’ τάξη, Μαρία Μαστοράκη, Ματίνα Μένη, Νικολέτα Φασιλή από τη Β’ τάξη και Νίκος Σούρσος από τη Α’ τάξη, δημιούργησαν τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις με θέματα σχετικά με την αγροτική παραγωγή και την προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Επέλεξαν, λοιπόν, περιέγραψαν και προ-ώθησαν τρία τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής του Τυρού, της Παλιόχωρας και της Κυνουρίας. Επέλεξαν να αναδείξουν και περιέγραψαν ως τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα τσακώνικα παξιμάδια με προζύμι, το  μέλι από κουμαριά και την τσακώνικη φέτα, τα οποία και προώθησαν μέσω ενός εικονικού ηλεκτρονικού καταστήματος. Έτσι, οι μαθητές μας έμαθαν τα κύρια βήματα του επιχειρείν με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αγροτικής παραγωγής και προϊόντα.

Από τα παραπάνω τρία προϊόντα διακρίθηκε το project για την τσακώνικη φέτα, εργασία του μαθητή Νίκου Σούρσου που παρουσίασε την οικογενειακή επιχείρηση του παππού του, Νίκου Μαρνέρη. Αρχικά, προέβαλε τη διαδικασία παρασκευής  της τσακώνικης φέτας, στη συνέχεια, έκανε αναφορά στον παραγωγό κ. Ν. Μαρνέρη και τέλος, συνέδεσε το προϊόν με την περιοχή της Τσακωνιάς.
Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορεί να μεταβεί στην ιστοσελίδα  (http://agroweb.ea.gr/), όπου θα εντοπίσει στον υπάρχοντα χάρτη μεταξύ των άλλων σχολείων και το Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού με τις ανάλογες πληροφορίες καθώς και το project για την τσακώνικη φέτα.

Εκτός από την επιβλέπουσα εκπαιδευτικό κα Ψυχογυιού Βαρβάρα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί κα Βούλγαρη Ευαγγελία και κος Τυροβολάς Δημήτριος.

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.