Δεν τα κατάφερε στο Ρέθυμνο ο Ηρακλής του Καστρίτη

Δεν τα κατάφερε στο Ρέθυμνο ο Ηρακλής του Καστρίτη

Ιανουάριος 19, 2020 - 13:18
0 σχόλια

Δεν τα κατάφερε στο Ρέθυμνο ο Ηρακλή γνωρίζοντας την ήττα από τους "Gretan Kings" με σκορ 69-63 με την ομάδα του Αρκά coach Γιάννη Καστρίτη να παραμένει σε ρεκόρ 6 νικών στο πρωτάθλημα της Basket League έπειτα 16 αγωνιστικές.

Αναλυτικά η ενημέρωση του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε άστοχους τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, οι οποίοι στα 2 πρώτα λεπτά έδωσαν την ευκαιρία στους Κρητικούς να επωφεληθούν από τον γρήγορο ρυθμό και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 5-0 με σκορ από τους Κάρτερ και Λι. Οι παίκτες του ΗΜΙΘΕΟΥ άρχισαν να ακουμπούν περισσότερο και με καλύτερες προϋποθέσεις τη μπάλα στο ζωγραφιστό και εκμεταλλευόμενοι τον δυναμισμό του Καββαδά έμειναν κοντά στο σκορ παρά την ευστοχία του Φράνκαμπ. Μάλιστα με ένα μικρό σερί 4-0 από Ντέιβις και Σούλερ κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (16-20), πριν η ομάδα του Ρεθύμνου απαντήσει με δικό της 6-0 για το τελικό 22-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε στο ξεκίνημα του την ίδια εικόνα με το ξεκίνημα του αγώνα, με τους παίκτες του Ρεθύμνου να συνεχίζουν με πολύ καλά ποσοστά από τα 6.75μ και να προηγούνται στο 15΄ με 8 πόντους διαφορά (33-25). Μόλις, όμως ο ΗΡΑΚΛΗΣ αύξησε την ένταση στην άμυνα, κατάφερε να ανατρέψει πολύ γρήγορα την κατάσταση και με καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο σετ παιχνίδι, έφτασε σε 10-0 σερί έτσι ώστε να πάρει βραχεία κεφαλή στον αγώνα με την ανάπαυλα του ημιχρόνου (36-37).

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και διατήρησε τη μορφή ντέρμπι παρά την διακοπή του ημιχρόνου. Τα καλάθια διαδέχονταν τον ένα το άλλο για τους δύο αντιπάλους και κανένας δε μπορούσε να κατοχυρώσει κάποια διαφορά ασφαλείας. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ με κύριους δημιουργικούς και εκτελεστικούς πυλώνες, τους Σούλερ και Χάνλαν κατάφερε να μείνει κοντά παρά το προβάδισμα των Κρητικών με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (54-53).

Με την έναρξη του 4ου και τελευταίου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα νευρικές και άστοχες με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τις άσχημες εκτελέσεις να μην επιτρέπουν στην Ομάδα μας και το Ρέθυμνο να βρουν τον απαραίτητο ρυθμό. Την επιθετική δυστοκία των τριών πρώτων λεπτών για τις δύο ομάδες έσπασε τελικά ο Χριστοδούλου, ο οποίος με δύο σερί τρίποντα έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Ρεθύμνου με 60-53 και ανάγκασε τον coach Καστρίτη να καλέσει εσπευσμένα time out.

Ο Τζαμάλ Σούλερ έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο με άστοχο τρίποντο 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με τον χρόνο να μην επιτρέπει νέα προσπάθεια για ανατροπή. Νίκη για το Ρέθυμνο και τελικό σκορ 69-63.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 36-37, 54-53, 69-63

ΡΕΘΥΜΝΟ (Ζιάγκος): Λι 4 (2/10 σουτ, 8 ριμπάουντ), Χότον 2, Χάρις 11 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κάρτερ 9 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Χριστοδούλου 11 (2), Μαραγκάκης, Σπυριδονίδης 3 (1), Καμπερίδης 7 (1), Γαρέζος, Γκόρντον 3, Ραζής

ΗΡΑΚΛΗΣ (Καστρίτης): Τέπιτς 5 (8 ριμπάουντ), Καββαδάς 15 (7/10 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σούλερ 17 (6/15 σουτ, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ντέιβις 4, Χάνλαν 14 (5/12 σουτ, 3 ασίστ), Μανωλόπουλος 3 (1), Οκερεαφόρ, Ζάρας 5 (2/8 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκάρετ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.