Δεν παραιτείται από την επιλογή Βουδούρη ο Τσίπρας

Δεν παραιτείται από την επιλογή Βουδούρη ο Τσίπρας

Φεβρουάριος 18, 2014 - 12:20
17 σχόλια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσημη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα, με τον Οδυσσέα Βουδούρη αλλά και με αντιπροσωπεία της αριστερής πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», δείχνει αποφασισμένος να προβεί σε συνεργασίες με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς, αδιαφορώντας ως όλα δείχνουν , για τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται η τελική διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, ενώ για τις επιλογές των υποψηφίων της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ ότι φαίνεται η «υπόθεση» Βουδούρης, τείνει να επικρατεί εντέλει στο προσκήνιο, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, δε δείχνει τουλάχιστον για την ώρα, καμία διάθεση παραίτησης, απ’ αυτήν του την επιλογή, επιμένοντας να «κατεβάσει» σαν υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Το πλατύ μέτωπο, που θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει, είναι ακόμη άγνωστο με ποιους κομματικούς όρους θα εδραιωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πεσβεύει και προωθεί ανατροπή μνημονιακής πολιτικής.

Πάντως, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με την κίνηση «Κοινωνία Πρώτα», δε δείχνει καμία κομματική προκατάληψη, καθώς την έχουν συγκροτήσει ανεξάρτητοι βουλευτές (ανάμεσά τους και ο Οδυσσέας Βουδούρης) αλλά και πρώην στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξακολουθούν να διατηρούν έντονες επιφυλάξεις.


17 Σχόλια

Για να δούμε τώρα τι θα πει η Νομαρχιακή Επιτροπή της Αρκαδίας;

Προς: Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 18 Φεβ 2014 - 14:20 Μην βιάζεσαι και μην ανυπομονείς. Η τελευταία πράξη του έργου θα αργήσει να καταγραφεί, αλλά σίγουρα όταν συμβεί αυτό, εσύ σίγουρα δεν θα το χαρείς. Ότι και να γίνει με τους χαμένους θα είσαι.

Τα όργανα αρχίσανε... Ο Τσίπρας "απεφάσισε και διέταξε" και στα @@ρια του η ΝΕ. Αυτή είναι η "αλλαγή" για όσους κοιμούνται όρθιοι.

Προς: Observer (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 18 Φεβ 2014 - 16:33 Και εσύ στην ομάδα των "απογοητευμένων και έκπληκτων" θα βρεθείς.

Προς ΣΥΡΙΖΑΙΟ .. Νομίζω ότι βιάστηκαν οι σύντροφοί σου να αποφασίσουν για τον Βουδούρη . Δεν ξέρω αν θα είμαι κερδισμένος ή χαμένος . Αυτό που ξέρω φίλε ΣΥΡΙΖΕΕ είναι ότι ο Πέτρος τρίβει τα χέρι του..και για αυτό φταίτε εσείς...του κάνατε ένα καλό δωράκι. Βέβαια ως ένα σημείο σας κατανοώ, οι περισσότεροι από σας είστε κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστοπατερες οτιδήποτε ξένο σας βρωμάει.. Να τα λέμε και αυτά..

Προς: Anonymous Τρί, 18 Φεβ 2014 - 17:01 Να μην κάνουμε πως ξεχνάμε, αλλά και ο Πέτρος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ειναι περιφερειάρχης. Αν εσύ στηρίζεις ΠΑΣΟΚ τι σε κόφτει; Αν πάλι είσαι με τη ΝΔ, τότε θα πρέπει να χαίρεσαι γιατι η πολιτική που εφάρμοσε ο Πέτρος κάθε άλλο παρά εχθρική προς τον Νεοφιλελευθερισμό αποδείχθηκε. Εκτός αν ανήκεις και εσύ στην "Κυβερνώσα Αριστερά" του Κουβέλη, οπότε χαλάει η σούπα.

Προς ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 18 Φεβ 2014 - 16:53 Είδα στιγμιότυπα από τη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τους 5 stooges επί σκηνής η έκπληξη θα είναι όχι για μένα... Η δε παράκρουση της Ρένας ότι θα ανατρέψει τη μνημονιακή πολιτική σε λίγους μήνες ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Κατανοώ την απογοήτευση/πίκρα/οργή/θυμό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα κριτικάρουμε @α@ακίες... των *** και *** στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΧΛΙΔΗ!!!

Η σούπα δεν μ αρέσει προτιμάω τα ψητά φίλε ΣΥΡΙΖΕΕ,εγώ δεν ήμουνα στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Όλο άσχετα λες σύντροφε..και η μπάλα στη κερκίδα.. Την διεύρυνση υποχρεούστε να τη κάνετε διότι είστε κόμμα του 30%. Άπλα δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμα ότι ο κόσμος ήρθε σε σας από δυσαρέσκεια και αγανάκτηση ,όχι γιατί 5-6 γραφικοί ΔΕΚΟΤΖΙΔΕΣ πηγαίνατε στη πλατεία με ένα πανό και λέγατε τα δικά σας και μετά για τσιπουράκι και ο παχυλός μισθός να ρέει . Αν καταφέρετε και την δύναμη σας της διαχειριστείτε για να στρέψετε το κόσμο προς ένα νεοαριστερο αξιακο σύστημα θα είναι επιτυχία. Δυστυχώς είσαστε στενομυαλοι όμως. Αλήθεια ποια είναι η σύνθεση των μελών σας σήμερα ; Ποιος ο μέσος όρος ηλικίας στα γραφεία; Ποια εναλλακτική πρόταση υπήρχε για περιφερειαρχη; Γιατι στις συγκεντρώσεις εισαστε καμιά 40αρια απο 55-65 ετών και κάτω από 30 ετών σχεδόν κανένας; Άστο λοιπόν φίλε Συριζεε. Δεν σε παίρνει... Εγώ δυστυχώς πρέπει να δουλέψω για να βγάλω κάνα 500αρι (με το ζόρι)το μήνα.

ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΡΕΛΗΔΕΣ απο πίτα που δεν σας αρέσει τι σας νοιάζει και αν καεί;;;;κοιτάτε τα χάλια σας νούμερα.....

Προφανώς ο Βουδούρης δεν είναι η ιδανική υποψηφιότητα για τη βάση του σύριζα και σίγουρα δεν την εκφράζει. Από την άλλη δείχνει τη διάθεση για διεύρυνση που είναι μάλλον απαραίτητη μετεκλογικά δεδομένου ότι όπως φαίνεται θα υπάρχει δυνατή αντιπολιτευση σε καίριες θέσεις που θα μπλοκάρει πολιτικές σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Είναι επίσης ένας καλός λόγος για να είναι η βάση του σύριζα και γενικά οι ψηφοφόροι σε εγρήγορση. Η λογική της ανάθεσης δε χωράει στην αριστερά, δε χωράει στη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν εξαντλείται στις εκλογές, η ελευθερία δε χαρίζεται, οι μισθοί δε δίνονται από την καλή καρδιά του εργοδότη. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, όχι καναπέ και μέγκα... Θεωρώ ότι σύριζα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τον κόσμο να πάρει τα πράγματα στα χέρια του (ΑΝ το θέλει ο ίδιος ο κόσμος...). Ο Καζαντζάκης το είχε πει: "Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς από όλους τους σωτήρες, αυτή είναι η ανώτατη ελευθερία, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις?" Εεε? αντέχεις? ή πάλι ψάχνεις για τσομπάνη να σε αρμέγει?

Αγαπητέ ntein καλημέρα σου. Διάβασα με πολύ προσοχή το σχόλιό σου και χάρηκα πάρα πολύ για τον βαθύ προβληματισμό σου. Έτσι λοιπόν και μέσω σχολίων μπορείς να μάθεις, μπορείς να προβληματισθείς, μπορείς να διορθωθείς, άν κάποιος είναι καλοπροέραιτος άνθρωπος. Θα μου έκανες μεγάλη τιμή και θα μου έδινες μεγάλη χαρά να με πάρεις ένα τηλεφ. στο 6978 188480 ώστε να γνωριστούμε καλύτερα. Είσαι για μένα πολύ χρήσιμος! Ευχαριστώ και θα περιμένω.

Όλοι εσείς οι υποστηρικτές του Τατούλη και του συνδυασμού του, μπορείτε να μας εξηγήσετε ποιο είναι το έργο του που θαυμάσατε και τον θεωρείτε βέβαιο νικητή και πάλι; Το μεγάλο πατατράκ των σκουπιδιών; Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη;;!!!! (τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου) Η "μυθική Πελοπόννησος";;; Πέρα από καφενειακού τύπου εκφράσεις όπως "τρίβει τα χέρια του" έχετε κάποιο επιχείρημα; Ή μήπως το άτυπο χρίσμα από την ΝΔ είναι το σπουδαίο έργο;

Απορώ, ο Τάσος Παπαζαχαρίας εκτός από τις διεργασίες στο ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μαντινειακή Συμπολιτεία) έχει αναλάβει και καθήκοντα προώθησης της υποψηφιότητας ΒΟΥΔΟΥΡΗ ; ! ! !

Προς: ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 19 Φεβ 2014 - 13:47 Που ξέρεις, μέσα από τις υπόγειες διαδρομες, τις μυστικες και κρυφες επαφες, όλα είναι πιθανά. Προβλέπω πως και η συγκρότηση της "λίστας του ψηφοδελτιου ΒΟΥΔΟΥΡΗ", μάλον εν τω κρυπτώ θα καταρτιστεί και θα μας το φορέσουν ΚΑΠΕΛΟ. χα! χα! χα! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ? ? ?

όπως έχει ήδη περιγράψει μια ομολογημένη αφήγηση η επιλογή υποστήριξης του Βουδούρη έλαβε υπ όψιν και μια πρώιμη -και εντελώς άστοχη, κατα τη γνώμη μου-, εκτίμηση, ότι η συγκεκριμένη "συντηρητική" περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να κερδιθεί. Αυτή η εκτίμηση άφηνε περιθώρια να αντιμετωπιστεί η περιφέρεια σαν κατάλληλο πεδίο να δοκιμαστούν "συμμαχίες" ή ίσως και "συναλλαγές", θεωρητικά χωρίς κόστος. Στην πράξη βέβαια οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πελοποννήσιοι δε μπόρεσαν και δε θα μπορούσαν να αγνοήσουν οτι ο Οδυσσέας Βουδούρης εκφράζει μια ξεκάθαρα διαχειριστική αντίληψη για το "ελληνικό" πρόβλημα που δεν απέχει απο αυτήν του μνημονιακού στρατόπεδου, παρά μόνον ίσως στην πρόθεση. Η σημερινή, όχι παρελθούσα, άποψη του υποψήφιου περιφερειάρχη οτι το πρόβλημα υπήρξε γιατι αφησε 24 δις ταμειακό έλλειμα η νεα δημοκρατία είναι ενδεικτική, το πρόβλημα στον πυρήνα του είναι ταμειακό. Αυτή του η θέση ειναι πιθανό να προσελκύσει συντηρητικούς ή παρασυντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά είναι τελείως απίθανο να συσπειρώσει ψηφοφόρους με εμπεδωμένη είτε πρόσφατα αποκτηθείσα αριστερή αντίληψη. Η δυσαρμονία αυτή θα εμποδίσει την ανάπτυξη "ανατρεπτικού ρεύματος" και θα φέρει όλη τη συζήτηση σε μάχη ισορροπιών τόσο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων όσο και σε ολόκληρο τον προεκλογικό διάλογο. Θα στοιχημάτιζα οτι εν τέλει τα ψηφοδέλτια θα συμπληρωθούν από κομματικά στελέχη "παλιας κοπής" τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (που κατηγορηματικά απέρριψαν την υποψηφιότητα, αλλά που δεν τους επιτρέπει η κομματική τους συνείδηση να μη συμμετέχουν σε μιά "μάχη"), όσο και από το γνωστό είδος που εκκενώνει πανικόβλητο τον "κεντροαριστερό" χώρο μήπως και διασώσει κάτι. Κοκτέηλ εκρηκτικό, αλλά κυρίως μη λειτουργικό και ατελέσφορο. Διαγράφεται σοβαρά το ενδεχόμενο αντί η περιρρέουσα τάση να συμπαρασύρει την περιφέρεια πελοποννήσου, να γίνει το αντίθετο, να ανακοπεί δηλαδή αυτή η τάση εξ αιτίας της αμφισημίας στην περιφερειακή αναμέτρηση. Στα συγκυρία αυτή ο καθένας, κόμματα, στελέχη, πολίτες, θα πάρουν απο τα πράγματα την ευθύνη τους. Το να διαλέξεις καποιον που να μην είναι πιο επικίνδυνος ή καταστροφικότερος απο τον νυν περιφερειάρχη δεν είναι καθόλου δύσκολο, γίνεται και στην τύχη. Το να επιτιμήσεις επιλογές που φανερά σε υποτιμούν έχει πιθανά μεγάλο κόστος αλλά μπορεί να νοιώθεις οτι δεν σου έμειναν περιθώρια, ίσως ταυτόχρονα μια τέτοια στάση να είναι μεγάλη επένδυση. Η εμφάνιση εύκολης διεξόδου δε φαίνεται πιθανή.

Δηλαδή ρε nk όλος ο αυτός ο εσωτερικός μονόλογος για να μας πείς ο,τι δεν σου κάνει ο Τατούλης; Εσύ τι έκανες για τον τόπο σου; σκέψου πριν ψηφίσεις, και άσε τις επικίνδυνες πολιτικές για την κυβέρνηση που οραματίζεσαι.