Δεν «καίγεται» μόνο η Τρίπολη για τις ενστάσεις των εκλογών

Δεν «καίγεται» μόνο η Τρίπολη για τις ενστάσεις των εκλογών

Αύγουστος 21, 2014 - 14:43
0 σχόλια

Είναι το θέμα που μονοπωλεί τον ενδιαφέρον των συζητήσεων στις παρέες της πόλης, αλλά αντίστοιχο θέμα απασχολεί και άλλους Δήμους ανα την Ελλάδα

Ο Δήμος Τρίπολης δεν είναι ο μόνος που αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των ενστάσεων βρίσκονται πάρα πολλοί Δήμοι της Ελλάδας, καθώς δεκάδες υποψήφιοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.

Η ένσταση για το αποτέλεσμα του κύρους των εκλογών και της εγκυρότητας των συνδυασμών είναι μια φυσιολογική και αυτονόητη διαδικασία, που προβλέπεται από το νόμο και ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να την υλοποιήσει.

Στην Τρίπολη, βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης. Η εκδίκαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 στις 12:00 όπου και κατατέθηκαν τα υπομνήματα. Και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Παυλής τόνισαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και οι δυο φάνηκαν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

Καμία επίσημη και έγκυρη πληροφόρηση δεν υπάρχει. Φυσικά ακούγονται δεκάδες φήμες για την πορεία της ένστασης, αλλά επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει. Ίσως το επόμενο 24ωρο να έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου για το δήμο Τρίπολης.

 

 Μερικά παραδείγματα

Δήμος Ρόδου

Οι δύο συνδυασμοί καταγγέλλουν, ο καθένας από την πλευρά του, σοβαρά λάθη που έχουν γίνει επί της διαδικασίας και τα οποία δεν συνάδουν με την ισχύουσα νομοθεσία για αυτό και ζητούν από το δικαστήριο να προχωρήσει στην ακύρωση του συνδυασμού και να γίνουν επαναληπτικές εκλογές και με σταυροδοσία.

Δήμος Χαϊδαρίου

Η ένσταση που έχει κατατεθεί στρέφεται κατά συγκεκριμένου συνδυασμού, επικαλούμενη κώλυμα συμμετοχής υποψηφίου για τη θέση του δημάρχου, αλλά και γενικά εκλογιμότητας του ακόμη και ως δημοτικός σύμβουλος, λόγω του ότι ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ).

 Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος

Κατατέθηκε ένσταση και αίτημα για επανάληψη των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Σπάτων, Αρτέμιδος λόγω των εκλογικών δεδομένων της «Ελληνικής Αυγής».

Δήμος Κορίνθου

Έχει κατατεθεί ένσταση για το κύρος του αποτελέσματος που αφορά στην εγκυρότητα των ψηφοδελτίων.

 Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Ένσταση για τη διαφορά των ψηφοδελτίων

Δήμος Καλλιθέας

Έχει κατατεθεί ένσταση για να εξεταστεί αν είναι σύννομη η εκλογή του Δημήτρη Κάρναβου και της δημοτικής παράταξης Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ και κατ' επέκτασιν όλων των επιλαχόντων συνδυασμών.

Δήμος Τριφυλίας

Κατατέθηκε ένσταση που αφορά σε κώλυμα εκλογιμότητας του νεοεκλεγέντος δημάρχου.

 Δήμος Ζαχάρως

Κατατέθηκε ένσταση που αφορά στην εξέταση ύπαρξης κωλύματος εκλογιμότητας του δημάρχου Ζαχάρως ως προς την ανακήρυξη του συνδυασμού του. 

 Δήμος Ιάσμου Ροδόπης

Συζήτησε την Τετάρτη 16 Ιουλίου το τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ροδόπης την ένσταση του Κυριάκου Αμούντζα κατά του εκλογικού αποτελέσματος και της συμμετοχής του συνδυασμού του υποψηφίου   Δημάρχου Σαίτ Ερντογάν.

Ο κ. Αμούτζας στρέφεται με την ένστασή του κατά του εκλογικού αποτελέσματος και της συμμετοχής του συνδυασμού του υποψηφίου   Δημάρχου Σαίτ Ερντογάν και ζητά την επανάληψη των εκλογών στο Δήμο Ιάσμου θεωρώντας πως ο συνδυασμός του κ. Ερντογάν δεν έπρεπε να κατέλθει στις εκλογές λόγω πολλαπλών προβλημάτων με την σύνθεσή του.

Δήμος Παξών

Ζητείται να κριθούν δικαστικά οι εκλογικές παραβάσεις που επικαλείται η παράταξη του κου Μπόγδανου

Δήμος Δυτικής Αχαίας

Αναμένεται η απόφαση της ένστασης που έχει να κάνει με παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία.

Δήμος Πύλου

Έχει κατατεθεί ένσταση που αφορά στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Δήμος Μεγαλόπολης

Έχει κατατεθεί ένσταση που αφορά στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Αναστάτωση υπάρχει και στη Μεγαλόπολη καθώς όλοι αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου η οποία θα βγει άμεσα.

Δήμος Μεσσήνης

Έχει κατατεθεί ένσταση που αφορά στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Περιπτώσεις που ακυρώθηκαν συνδυασμοί, λόγω παρατυπιών

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου

Ακύρωση συνδυασμού λόγω ελλιπούς ερμηνείας του νόμου  περί ποσόστωσης γυναικών στα τοπικά διαμερίσματα.

Δήμος Κηφισιάς

Ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Μαΐου, λόγω παρατυπιών στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του νέου Δημάρχου Κηφισιάς.

Δήμος Αγράφων

Το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας έθεσε εκτός εκλογών τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Αγράφων Χρήστου Δημητρόπουλου, ελλείψει των απαιτούμενων στοιχείων του εκλογικού φακέλου. Ο κ. Δημητρόπουλος κατέθεσε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, που έμεινε στην αρχική του απόφαση, αποκλείοντας τελεσίδικα τον συνδυασμό.

Δήμος Αμαρίου Κρήτης

Με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείο Χανίων ακυρώθηκε η εκλογή νέου Δημάρχου Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανού, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας του, καθώς δεν είχε παρέλθει η προθεσμία που ορίζει η νομοθεσία  από τότε  που είχε θητεύσει ως Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου μέχρι την δήλωση υποψηφιότητας του.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ακυρώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Παπαγεωργίου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε από το Πρωτοδικείο, έντεκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των συνολικώς 52, δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.