Δεν φταίω εγώ για τα κιλά των εορτών, κύριε δικαστά!

Δεν φταίω εγώ για τα κιλά των εορτών, κύριε δικαστά!

Ιανουάριος 02, 2018 - 11:32
0 σχόλια

Πολύ όμορφες οι γιορτές, αξέχαστες οι στιγμές με φίλους και συγγενείς, πολλές βόλτες και ένα κλίμα χαράς και ευτυχίας. Αυτά θα μπορούσα να πω ότι είναι τα Χριστούγεννα.

Τα κατάλοιπα όμως των εορτών είναι το φούσκωμα και τα 2-3 παραπανίσια κιλά που έχεις πάρει και αυτή η αίσθηση της στρογγυλάδας, που νιώθεις σαν μπαλόνι έτοιμο να απογειωθεί.
Αυτά τα κιλά που σε κάνουν σαν μπάλα που είσαι έτοιμη να τσουλήσεις, να μην μπορείς να είσαι γρήγορος, να μην μπορείς να κοιμηθείς σαν πουλάκι το βράδυ. Αυτά τα κιλά που σε αγχώνουν, ενώ τρως ένα ακόμα γλυκάκι από το ψυγείο.

Και ένα δεύτερο γλυκάκι ίσως, με τα βλέμματα των γύρω να σε κοιτούν με ενοχή όπως ο Νίκος Κούρκουλος «Όχι άλλο κάρβουνο». Ή με το βλέμμα του εισαγγελέα προτού ρίξει την ποινή και όλη η αίθουσα κραυγάσει «Ένοχη, ένοχη!» και σε καταδικάσει σε 3 μήνες αφαγία.

Αχ... αυτές οι γιορτές, με τα γεμάτα ψυγεία και τα πλούσια τραπέζια με αλμυρές και γλυκιές ατασθαλίες, και με τους καλεσμένους που μπαίνουν πρόσχαροι στο σπιτικό σου συνοδευόμενοι από ένα ταψάκι γαλακτομπούρεκο, έτσι για το καλό όπως λένε.

Και εκεί που λες «άντε, από αύριο δίαιτα με πολλές σαλάτες και όσπρια», η μητέρα σου κανονίζει ένα ακόμα τραπέζι για τον θείο, κλασικό παραδοσιακό, με κατσικάκι στον φούρνο με πατατουλές, με λαγωτό, με κόκκορα κοκκινιστό, με χοιρινή τηγανιά και φυσικά με πολλές σαλάτες, γιατί είμαστε και της υγιεινής διατροφής.

Εεε...όχι...δεν αντέχω άλλο φαγητό, μην με τυραννάτε.. Σε λίγο δεν θα μπαίνω στα ρούχα μου...

Να ξεκινήσω από σήμερα την διατροφή... Αλλά τι;.. Να χάσω το λαγωτό; Η μαμά μου δεν το φτιάχνει και συχνά. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι τους χθεσινούς λουκουμάδες που καταβρόχθισα στο Ναύπλιο με ανάμεικτη πραλίνα και τρελαίνομαι.

Αλήθεια, δεν ήθελα να τους φάω, αλλά με απείλησαν πραγματικά. Δεν φταίω εγώ, κύριε διατροφολόγε, έφταιγε η... Γιαδικιάρογλου! Αλλά τι λέω ο διατροφολόγος μού κέρασε τους λουκουμάδες..
Είμαι αθώα, κύριε δικαστά...
Και γιατί να νιώθω τύψεις, δηλαδή; Δεκάδες, χιλιάδες συμπολίτες μου ζουν με το ίδιο βάρος. Το σύστημα είναι ένα και ονομάζεται αποτοξίνωση. Η μέθοδος είναι η γνωστή: σαλάτες, σούπες και όσπρια. Αλλά καλύτερα αν θέλετε να το δείτε σοβαρά, εμπιστευτείτε ένα ειδικό, να σας ετοιμάσει μια διατροφούλα για καλύτερα αποτελέσματα.

Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και πολλά πλούσια τραπέζια, χωρίς ενοχές..

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.