ΔΕΗ: Τέλος οι έναντι λογαριασμοί

ΔΕΗ: Τέλος οι έναντι λογαριασμοί

Δεκέμβριος 14, 2023 - 15:40
0 σχόλια

Eurokinissi

Αλλαγές στον τρόπο μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε προ ημερών ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Οι αλλαγές που προωθούνται θα έχουν ως αποτέλεσμα σε κάθε λογαριασμό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να πληρώνουν για την ενέργεια που έχουν πραγματικά καταναλώσει.

Την έναρξη των καταμετρήσεων σε μηνιαία βάση, από 4μηνιαία που ισχύει τώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Δώσαμε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και από τους πρώτους μήνες του 2024 -θα δούμε σε ποιο μήνα θα γίνει- ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον κάθε μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως πρόσθεσε, το ΥΠΕΝ έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Διαχειριστή ότι διαθέτει το προσωπικό για να «πυκνώσει» τις επισκέψεις σε όλα τα «ρολόγια» ανά την επικράτεια.

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές πληρώνουν τρεις λογαριασμούς που είναι κατ εκτίμηση και στον τέταρτο γίνεται εκκαθάριση με την πραγματική κατανάλωση.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους πελάτες της ΔΕΗ που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Την ίδια ώρα σφήνα στον ανταγωνισμό των πράσινων και κίτρινων κυμαινόμενων τιμολογίων μπαίνουν με αξιώσεις τα μπλε τιμολόγια, ποντάροντας στο στρατηγικό πλεονέκτημα της σταθερής χρέωσης της κιλοβατώρας και της απαλλαγής των καταναλωτών από τον πονοκέφαλο της αναζήτησης του φθηνότερου τιμολογίου.

Τον δρόμο του ανταγωνισμού στα μπλε τιμολόγια άνοιξε πρώτη η ΔΕΗ, αναπροσαρμόζοντας την τιμή της κιλοβατώρας από τα 28 λεπτά και 29,5 λεπτά στα δύο σταθερά της τιμολόγια (myHomeEnter και myHome OnLine) στα 17,9 λεπτά, μόλις 2 λεπτά υψηλότερα από την αρχική τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιό της.

Την κίνηση της ΔΕΗ αναμένεται να ακολουθήσουν οι ιδιώτες ανταγωνιστές της μέσα στις επόμενες ημέρες, διαθέτοντας στην αγορά μπλε τιμολόγια σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η μπλε κιλοβατώρα με βάση την εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι αυτή τη στιγμή από την αγορά θα είναι τον Ιανουάριο φθηνότερη και από την κίτρινη των κυμαινόμενων τιμολογίων και από την πράσινη του ειδικού τιμολογίου που επιβλήθηκε με νόμο ως υποχρεωτικό για όλους τους παρόχους.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.