Βεργέτης: «Είμαι ένας φιλόδοξος εργάτης»

Βεργέτης: «Είμαι ένας φιλόδοξος εργάτης»

Οκτώβριος 31, 2013 - 09:50
1 σχόλια

Ο Στάικος Βεργέτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μίλησε για την προπονητική ευκαιρία που παίρνει φέτος στον Αστέρα Τρίπολης, τα προπονητικά του πρότυπά, ενώ αναφέρθηκε και στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει δουλεύοντας με έντεκα προπονητές στον Αστέρα Τρίπολης πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στην ΟΠΑΠ TV, σχολιάζοντας και την πρώτη του νίκη από το νέο του πόστο (κόντρα στον Λεβαδειακό), ενώ μίλησε και για τους προσωπικούς του στόχους χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του έναν «φιλόδοξο εργάτη» που συνεχώς αναζητά τη βελτίωση. Αναλυτικά η συνέντευξη του Στάικου Βεργέτη έχει ως εξής:

Για την πρώτη φετινή νίκη του, επί του Λεβαδειακού: «Δεν βλέπω ότι μου έφυγε ένα βάρος με τη νίκη επί του Λεβαδειακού. Προσπαθούμε να δουλέψουμε όλοι όσο καλύτερα μπορούμε. Όλα έγιναν ξαφνικά. Πρέπει όταν έρχεται αυτή η στιγμή να μαζέψεις το μυαλό σου.
Ήθελα να δω τι μπορούμε να αλλάξουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας. Προσπαθούμε να αλλάξουμε λίγο το στιλ. Κάνουμε μία αξιολόγηση του ρόστερ για να βγάλουμε τον βασικό μας κορμό. Δεν έχουμε πολυτέλεια για να παραταθεί το διάστημα της δοκιμής».

Για τις εμπειρίες που συνέλεξε στα χρόνια που βρίσκεται στον Αστέρα: «Δουλεύω καιρό στον Αστέρα και έχω συνεργαστεί με έντεκα προπονητές. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σεμινάριο για μένα. Με έχει ωριμάσει αυτή η συνεργασία με όλους τους προπονητές. Θα ήθελα πολύ να έρθουν να με δουν σ΄ έναν αγώνα και οι έντεκα προπονητές. Όλα αυτά τα χρόνια πήρα γνώσεις, αντέγραψα στοιχεία και απέρριψα πράγματα που είδα».

Για το αν έχει καλές σχέσεις με όλους τους προπονητές που πέρασαν από τον Αστέρα: «Κάθε φορά που έφευγε ένας προπονητής έχανα έναν φίλο. Έχω κάνει καλούς φίλους στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσα να τους έχω για έναν αγώνα στην κερκίδα».

Για τα δικά του χαρακτηριστικά: «Σε όλη μου τη ζωή έμαθα να είμαι ένας φιλόδοξος εργάτης. Θέλω να διαβάζω, να εξελίσσομαι και αν καταφέρω η ομάδα να εξελιχθεί μαζί με εμένα τόσο το καλύτερο. Θα προσπαθήσω να δώσω όλα όσα έχω μέσα μου. Από εκεί και πέρα δοκάρι και μέσα, δοκάρι και έξω».

Για τους στόχους του με τον Αστέρα: «Θα δουλέψω μαζί με τους παίκτες και με όλες μας τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία θα προσπαθήσουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα δουλέψουμε για το καλύτερο. Είναι η υπόσχεση μου προς τον κόσμο και τη διοίκηση».

Για το αν περίμενε πως μια μέρα θα είναι προπονητής στη Σούπερ Λίγκα: «Είδα το ποδόσφαιρο προπονητικά από πολύ μικρός. Από όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Άκουγα τον προπονητή μου και αξιολογούσα τις οδηγίες. Ήμουν ένας προπονητής μέσα στο γήπεδο όταν έπαιζα. Το ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα ήμουν προπονητής στη Σούπερ Λίγκα δεν το περίμενα μέχρι που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας».

Για τους προπονητές που θαυμάζει: «Ο Μουρίνιο την ψάχνει τη δουλειά. Σ΄ αυτό θέλω να του μοιάσω. Προσπαθώ να την ψάξω τη δουλειά, να την ανανεώσω, να την εξελίξω. Εγώ έχω προπονητικό πρότυπο τον Βενγκέρ καθώς ό,τι πιάνει το κάνει χρυσό. Παίρνει το 100% από κάθε παίκτη».

Για τα πρόσωπα που χρωστάει αυτό που είναι: «Η οικογένεια μου, οι γονείς μου και τα αδέρφια μου είναι τα στηρίγματα μου. Αποδέχονται και κατανοούν τη δουλειά και τη ζωή μου και απορροφούν τους κραδασμούς.
Σε επαγγελματικό επίπεδο και μόνο που οι κ. κ. Μπάκος-Καϋμενάκης τροφοδοτούν τις φιλοδοξίες μου και ταΐζουν τα παιδιά μου και τα όνειρά μου, οφείλω τα πάντα σ΄ αυτούς. Όπως βέβαια και στο Γιώργο και το Δημήτρη Μποροβήλο».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

O Στάικος όλα αυτά τα χρόνια ήταν στον Αστέρα ένα πολύ-εργαλείο (βοηθός προπονητή, γυμναστής, μεταφραστής, φροντιστής, κλπ), αλλά πάνω από όλα ένα «καλό παιδί» που είχε άριστες σχέσεις με φιλάθλους και ποδοσφαιριστές. Μακάρι να του πάνε όλα καλά και να προχωρήσει.