Βενιζέλος: «Όχι» σε συνεργασία του «παλιού δικομματισμού»

Βενιζέλος: «Όχι» σε συνεργασία του «παλιού δικομματισμού»

Μάιος 07, 2012 - 00:56

«Σήμερα άλλαξε οριστικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αλλαγή δεν σημαίνει όμως το τέλος της κρίσης. Προσδιορίζεται από την κατάσταση της οικονομίας και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε τεράστιο πολιτικό κόστος . Στη δική μας πλάτη και με μεγάλη δική μας ευθύνη στήθηκε ο χορός της δημαγωγίας από αριστερά και δεξιά.

Η σημερινή μέρα είναι επώδυνη για εμάς στο ΠΑΣΟΚ. Πικράναμε τον λαό γι αν προστατεύσουμε το μέλλον του έθνους. Η ιστορία θα κρίνει. Ευχαριστώ από καρδιάς τους υποψηφίους μας και τους ψηφοφόρους μας. Αντεξαν σε μεγάλες πιέσεις. Είπαμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Τώρα θα ζητηθεί από όλους τους άλλους να εξοφλήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναγεννήσουμε την παράταξη. Αυτή είναι και η προσωπική μου υποχρέωση. Θα επιτελέσω το καθήκον μου έχοντας συνείδηση της ιστορίας. Ολοι οι Ελληνες οφείλουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας. Αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Εκλεισε τέλος λέγοντας ότι ο λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε καμία δύναμη γι αυτό και μία κυβέρνηση συνεργασίας του παλιού δικομματισμού δεν θα έχει νομιμοποίηση, αντίθετα είπε ναι στην πιθανότητα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ευρωπαϊστών τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.Πίσω από τις γραμμές…

Ειδήσεις: