Αυτή η Α' Αρκαδίας είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Πελοποννήσου 

Αυτή η Α' Αρκαδίας είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Πελοποννήσου 

Δεκέμβριος 09, 2019 - 15:24
0 σχόλια

Το έχουμε γράψει, το έχουμε πει, το έχουμε επισημάνει και δεν θα κουραστούμε να το ξαναπούμε και πάλι... Το εφετινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας είναι το καλύτερο και το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών.

Δεν το λέμε εμείς για να γεμίσουμε μια αράδα από γραμμές αλλά το μαρτυράει ο βαθμολογικός πίνακας. Πρώτος ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου στους 21 βαθμούς, τετραπλή ισοβαθμία από Ερμή Μελιγούς, Πανθυρεατικό, Δημητσάνα και Λεωνίδιο στην δεύτερη θέση, μάχες για την παραμονή με μικρές διαφορές.

Οι καλοκαιρινές προβλέψεις βάση του καταρτισμού των ρόστερ των ομάδων πως θα δούμε ένα συναρπαστικό και άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα επαληθεύονται με τον πιο περίτρανο τρόπο και έτσι μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου της Α' Αρκαδίας επικρατεί το απόλυτο ροντέο σε όλα τα επίπεδα.

Ενδεικτικό επίσης του τι πρωτάθλημα βλέπουμε είναι το γεγονός πως ο βαθμολογικός πίνακας αποτελεί ένα μεγάλο ασανσέρ κάθε εβδομάδα. 6 αλλαγές στην κορυφή σε 10 αγωνιστικές, συνεχόμενες εναλλαγές συναισθημάτων σε όλα τα επίπεδα του πίνακα με τα κομπιουτεράκια αυτή την σεζόν να έχουν βγει από πολύ νωρίς.

Το φετινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας είναι το πιο ανταγωνιστικό της Πελοποννήσου όπως φανερώνουν οι βαθμολογίες και στους υπόλοιπους νομούς αφού πουθενά αλλού δεν υπάρχουν πέντε διεκδικητές του τίτλου σε απόσταση ενός μόλις βαθμού.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη κατηγορία της Λακωνίας έπειτα από 9 αγωνιστικές υπάρχουν δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή στους 19 βαθμούς που είναι ο Άρης Σκάλας και ο Αμυκλιακός με τον Ύφαιστο Βρονταμά να ακολουθεί στο πλυν 3 και τους 16 βαθμούς.

Στην Μεσσηνία μετά από 11 αγωνιστικές ο Απόλλωνας Καλαμάτας είναι στην κορυφή με 25 βαθμούς, ακολουθεί με έναν λιγότερο Ακρίτας Κορώνης ενώ στην τρίτη θέση με 23 βαθμούς είναι μαζί Πανθουριακός και Πάμισος.

Στην Αργολίδα η Κορωνίς Κοιλάδας έχει ξεφύγει έπειτα από 11 αγωνιστικές στο +5 με 29 βαθμούς, με τον Δρεπανιακό να ακολουθεί στους 24, στην τρίτη θέση τον Φοίνικα στους 23 και στην τέταρτη τον Ερμή Κιβερίου με 22 βαθμούς.

Στην Κορινθία τα πράγματα έχουν ξεφύγει ακόμα πιο πολύ καθώς μετά από 11 αγωνιστικές και εκεί ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Χιλομιδίου είναι στο +10 με 33 βαθμούς από τον δεύτερο Ισθμιακό που έχει 23 και στο +11 από τον τρίτο ΠΑΣ Κόρινθο με 22 βαθμούς.

Στην Ηλεία και εδώ μετά από 11 αγωνιστικές η κατάσταση στην κορυφή μοιάζει να έχει πάρει τον δρόμο της καθώς ο πρωτοπόρος Αίας Γαστούνης με τους 29 βαθμούς έχει μαξιλαράκι 5 πόντων από την δεύτερη Μανωλάδα που ακολουθεί με 24 και τον τρίτο Αστέρα Αμαλιάδας Πανόπουλο που έχει 23.

Στην Αχαΐα για την 13η αγωνιστική όπου η πρώτη κατηγορία είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους στον πρώτο όμιλο η Αχαϊκή είναι στην κορυφή με 33 βαθμούς, ο Ατρόμητος Πατρών δεύτερος με 30 όπως και η Δόξα Παραλίας με 30 ενώ στον δεύτερο όμιλο ο Παναιγειάλιος είναι πρώτος με 34 βαθμούς και ακολουθεί στο πλυν 4 ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου με 30.

Προφανώς και δεν μπαίνουμε στην διαδικασία σύγκρισης με τους εν λόγω νομούς σχετικά με την ποιότητα πρωταθλήματος καθώς αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο πόσο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό είναι το δικό μας πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του νομού Αρκαδίας. 

Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε πως ξέρουμε και είναι γνωστά τα προβλήματα του Αρκαδικού ποδοσφαίρου ωστόσο θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στις ομάδες τις διοικήσεις, τους ποδοσφαιριστές γι' αυτό που μας προσφέρουν φέτος και θα μας δώσουν και στην συνέχεια και ένα μπράβο στην ΕΠΣ Αρκαδίας που προσπαθεί και συμβάλλει στην αναβάθμιση του προϊόντος. 

Και είμαστε σχεδόν στη μέση της αγωνιστικής χρονιάς ακόμα... Ας απολαύσουμε το πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Πελοποννήσου και ας χαρούμε και για το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.