Αυγουστιάτικες εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων (video)

Αυγουστιάτικες εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων (video)

Αύγουστος 07, 2012 - 08:37
2 σχόλια

-Συνεδριάζει την Τετάρτη ο ΦΟΔΣΑ στην Τρίπολη

-Συνάντηση Καλαφάτη-Τατούλη σήμερα στου ΥΠΕΧΩΔΕ

Παρά το γεγονός ότι είναι Αύγουστος, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λόγω του μεγέθους του προβλήματος, δεν υπάρχει καλοκαιρινή ραστώνη... Η κινητικότητα είναι έντονη σε όλα τα επίπεδα και οι δήμαρχοι αλλά και η Περιφέρεια προχωρούν τους σχεδιασμούς που υπάρχουν στον τομέα αυτό. 

Ήδη σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού και υπεύθυνου για τα απορρίμματα Σταύρου Καλαφάτη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Στη συνάντηση θα συζητηθούν και ευρύτερα θέματα περιβάλλοντος και δασών που αφορούν στην περιφέρεια, εκτός από το θέμα των απορριμμάτων. Άλλωστε η θέση της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη και γνωστοποιήθηκε στον υπουργό από την κα. Ντίνα Νικολάκου στην συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Πάντως όπως θα δείτε και στο βίντεο σε δηλώσεις που έκανε η κα. Νικολάκου θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα διάστασης απόψεων μεταξύ δημάρχων και περιφέρειας και όλα βασίζονται στον περιφερειακό σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται. Η κα. Νικολάκου μάλιστα ανέφερε πως χωρίς συνεργασία των δύο πλευρών δεν μπορεί να λυθεί το θέμα, ενώ σημείωσε πως όταν οι δήμοι έχουν προτείνει χώρους η διαδικασία θα γίνει πολύ σύντομα και θα ξεκινήσει η διαχείριση.

Από την άλλη πλευρά οι δήμαρχοι έχουν επιφυλάξεις αφού θεωρούν πως η περιφέρεια μιλά μόνο για δεματοποιητή και όχι για κομποστοποίηση και ΚΔΑΥ, ενώ εμμένουν στο να δοθεί παράταση στους ΧΑΔΑ έστω και για 6 μήνες, αφού η ΕΕ θα δώσει το "πράσινο φως" σε κάτι τέτοιο, αν δει ότι υπάρχει προσπάθεια από πλευράς δημοτικών αρχών.

Αύριο δε Τετάρτη 8 Αυγούστου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα συνεδριάσει στην Τρίπολη ο ΦΟΔΣΑ με θέμα τα σκουπίδια και συγκεκριμένα τις προτάσεις που θα κάνουν οι δήμαρχοι για τους χώρους που θα γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων . Οι προτάσεις αναμένεται να ποικίλλουν ανά περιοχή, αλλού μπορεί να είναι ένας, αλλού δύο, ενώ σίγουρα δύο χώροι θα είναι αυτοί που τώρα λειτουργούν οι δεματοποιητές σε Δίδυμα και Πύλο...

Ε.Τ.

Video: 

youtube://v/lYBlK4oBUC8


2 Σχόλια

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΠΟΛΗΤΣΙΩΤΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;

ΣΩΣΤΟΣ....ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΥΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ!