Αττική - Ελληνικό: Βρέθηκαν 314 βόμβες από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο εργοτάξιο

Αττική - Ελληνικό: Βρέθηκαν 314 βόμβες από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο εργοτάξιο

Απρίλιος 25, 2024 - 13:52
0 σχόλια

Eurokinissi

Ένα από τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει η επένδυση της LAMDA Development στο Ελληνικό, αλλά και οι επιμέρους επενδύσεις που κάνουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Hard Rock στην περιοχή, έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις στις εργασίες, λόγω ανεύρεσης βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μέγεθος του προβλήματος αποκαλύφθηκε χθες σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τους εκπροσώπους του στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κατά τη διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα λόγω της επένδυσης.

Τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης πως έως σήμερα έχουν εντοπισθεί 314 βόμβες αεροπορίας, μεταξύ πολλών ακόμα βομβών και πυρομαχικών.

«Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.