Αθλητικές στιγμές του παρελθόντος : 21 Αυγούστου 1988 Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ-Παναρκαδικός 2-1

Αθλητικές στιγμές του παρελθόντος : 21 Αυγούστου 1988 Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ-Παναρκαδικός 2-1

Νοέμβριος 12, 2010 - 11:36

Στο σημερινό ρετρό γυρίζουμε το χρόνο 22 χρόνια πίσω για να πάμε στον αγώνα Κυπέλλου που έδωσαν ΑΕΚ και Παναρκαδικός στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, ενώ ο Παναρκαδικός αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Μπορεί να χώριζαν τις ομάδες δύο ολόκληρες κατηγορίες, όμως ο Παναρκαδικός στάθηκε πολύ καλά στο γήεπδο και δυσκόλεψε την ΑΕΚ, η οποία στο τέλος αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της, ενώ αντίθετα ο Παναρκαδικός καταχειροκροτήθηκε.

Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό, όταν ο Σαββίδης βρήκε με τακουνάκι το Μαυροδήμο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος πλάσαρε το Γιαννακόπουλο για να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια και μέχρι το 15’ η ΑΕΚ πίεσε, όμως ο Γιαννακόπουλος κατάφερε να αποκρούσει δύο σουτ του Νίλσεν.

Στο 18ο λεπτό το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πάγωσε, όταν ο Σαλαπάτας ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, μπήκε στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και ανατράπηκε από τον Οικονομόπουλο. Ο διαιτητής Μπέντας καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μούτσιος για να κάνει το 1-1.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 56’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίλσεν, όμως ο Παναρκαδικός κυνήγησε με πείσμα την ισοφάριση και έχασε ευκαιρίες με τους Σαλαπάτα και Δόσπρα.

ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Χατζής, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Μαυροδήμος, Πατίκας, Πίττας, Νίλσεν (82 Χριστοδούλου), Σαββίδης, Δίντσικος (70’ Παπαϊωάννου)

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ :Γιαννακόπουλος, Μιχαλόπουλος, Ελευθεριάδης, Μπεντεβής, Ρούμπης, Αλέμης, Σαλαπάτας, Δόσπρας (73’ Κουλεντιανός), Μπακιρτζίδης (62’ Γούγαρης), Παρασκευόπουλος, Μούτσιος

C.K

Ειδήσεις: