Αρνείται να δώσει στοιχεία για τα δάνεια προς τα ελληνικά κόμματα η ΕΚΤ

Αρνείται να δώσει στοιχεία για τα δάνεια προς τα ελληνικά κόμματα η ΕΚΤ

Δεκέμβριος 11, 2014 - 14:44
0 σχόλια

Ο Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ότι τα τραπεζικά δάνεια προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ύψους 270 εκατ. Ευρώ, εξετάστηκαν «με διεξοδικότητα» κατά τα τεστ αντοχής των τραπεζών.

Ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΚΤ να τον ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον εξετάστηκαν τα δάνεια κατά τα stress-tests και την αξιολόγηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών, καθώς και για τις επισφάλειες που έχουν εγγράψει οι τράπεζες, διότι η αξία της ενεχυριαζόμενης κρατικής επιχορήγησης έχει μειωθεί.

Ο κ. Ντράγκι ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα δάνεια τα οποία έχουν λάβει τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με διεξοδικότητα, όπως και όλα τα χρηματοδοτικά «ανοίγματα». Ωστόσο, για λόγους εμπιστευτικότητας, δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν περισσότερα στοιχεία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.