Απροετοίμαστοι οι Αρκάδες μπροστά στα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα (vid)

Απροετοίμαστοι οι Αρκάδες μπροστά στα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα (vid)

Νοέμβριος 30, 2017 - 13:00
0 σχόλια

Ο  επικεφαλής του αρκαδικού τμήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σπύρος Μαστοράκος μίλησε για την ομάδα διάσωσης που είναι πάντα έτοιμη με κατάλληλο, καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό  εθελοντών να επέμβει όπου χρειαστεί.

Η ομάδα διάσωσης απαριθμεί 44 μέλη, με ένα ενεργό δυναμικό πάνω από 20 άτομα. Οι εθελοντές παρακολουθούν πολλά σεμινάρια τα οποία εξασφαλίζουν παραπάνω γνώσεις στους εθελοντές.

Ο κ. Μαστοράκος μίλησε για τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν μετά τις γιορτές τα οποία θα εξειδικεύσουν και θα προετοιμάσουν τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν από επικίνδυνα φυσικά και όχι μόνο αίτια.

Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν το εργατικό προσωπικό στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα είναι κατάλληλα ενημερωμένο και προετοιμασμένο για να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση εν ώρα εργασίας ο κ. Μαστοράκος που είναι και μηχανικός ασφάλειας των ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ανέφερε ότι γίνονται εκπαιδεύσεις αλλά το εργασιακό θέλει ακόμα πολύ δουλειά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μάνδρα Αττικής όπου 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ορμητικού χειμάρρου και των φερτών υλικών, που έπνιξαν τη Δυτική Αττική, λέγοντας ότι οι πολίτες

δεν είναι εκπαιδευμένοι πάνω σε θέματα διάσωσης.

Τα σχέδια στους Δήμους και τις Περιφέρειες για τη διάσωση υπολειτουργούν

Όποτε ζητηθεί από την αρκαδική ομάδα διάσωσης, αυτή θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων καταστάσεων.

Οι πιο πολλοί πεθαίνουν από λάθος κινήσεις που κάνουν εν ώρα πανικού
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Απροετοίμαστοι οι Αρκάδες μπροστά στα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.