Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Απρίλιος 24, 2014 - 12:11

Το Πάσχα πέρασε και μαζί με αυτό και η «περίοδος χάριτος». Μπαίνουμε λοιπόν δυναμικά στην τελική ευθεία για την καλοκαιρινή περίοδο. Μετά το πέρας των εορτασμών ίσως ο οργανισμός να χρειαστεί μια μικρή αποτοξίνωση έτσι ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Η αποτοξίνωση δεν πρέπει να είναι ένας τρομακτικός όρος. Δεν υπάρχει λόγος να στερούμαστε τροφές  για να φροντίσουμε το σώμα μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο οργανισμός έχει τη δική του αποτοξινωτική ικανότητα, αλλά μπορούμε να τον βοηθήσουμε με το να περιορίσουμε  τα ζωικά λιπαρά και να μειώσουμε την κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών. Έτσι, πρώτο βήμα είναι να απομακρύνουμε από το σπίτι όλα τα γλυκίσματα που έχουν περισσέψει όπως το τσουρέκι, τα κουλουράκια, και τα σοκολατένια αυγά που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό, εμποδίζουν το αδυνάτισμα. Με το κατάλληλο πρόγραμμα αποτοξίνωσης, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές και να βάλουμε «φωτιά» στο μεταβολισμό μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς , ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο το σώμα αρνείται να αποχωριστεί τα περιττά κιλά του είναι οι τοξίνες

Κάποιες μικρές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι :

1)Μείωση της ποσότητας αλατιού στη μαγειρική

2)H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορούμε να να χρησιμοποιήσουμε  1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι

3) Μικρά γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου

4)Κατανάλωση 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα

5) Αύξηση της φυσική  δραστηριότητας

6) Κατανάλωση πολλών φρούτων  (1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 5 φράουλες, 2 μανταρίνια, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά)

 

Ειδήσεις: