Απολαυστικό κουαρτέτο σαξοφώνων στην εκδήλωση του Φιλοτεχνικού (photos&videos)

Απολαυστικό κουαρτέτο σαξοφώνων στην εκδήλωση του Φιλοτεχνικού (photos&videos)

Ιούλιος 02, 2013 - 17:23

Μια εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής μουσική συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων "ΑKROAMA" είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης στην εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης για το κλείσιμο της χρονιάς.

"Στον βυθό της μουσικής συνταξιδεύουμε" , " Sax de Voyage "  Γαλλιστί , ήταν το μότο του συγκροτήματος που αποτελείται απο τους Στάθη Μαυρομάτη (σοπράνο σαξόφωνο), Λευτέρη Πουλίου (άλτο σαξόφωνο), Γεωργία Λιονάκη (τενόρο σαξόφωνο) και Μάρκο Καραβά (βαρύτονο σαξόφωνο).

Πολύ ενδιαφέρουσα και ανακουφιστική η ακουστική γνωριμία του κόσμου με το σαξόφωνο και την ποιοτική μουσική, που γέμισε με την βοήθεια της ηχοληψίας τον χώρο και ψυχαγώγησε με όλη την έννοια της λέξης τους ακροατές.

Στο τέλος την συναυλίας είχαμε μια σύντομη κουβέντα με τον Κο Στάθη Μαυρομάτη με θέμα τι άλλο την μουσική που με τόσο πάθος υπηρετεί και τις δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα να την αναπτύξουμε, με άκρως ενδιαφέρουσες και ρεαλιστικές απαντήσεις απο τον μουσικό για τις δυσκολίες και τις αγκυλώσεις που έχουμε στην Ελλάδα. " Συναισθηματικά ναι, ρεαλιστικά όχι " γιατί " ο πολιτισμός δεν είναι στην πρώτη γραμμή "στην Ελλάδα απαντά μεταξύ άλλων ο Κος Μαυρομάτης.

Δείτε στο δεύτερο βίντεο αποσπάσματα απο μια συλλογή γνωστών ελληνικών τραγουδιών (Σαν τον Καραγκιόζη του Σαββόπουλου και άλλα) και ενα μουσικό ταξίδι με σαξόφωνα στην Μεσόγειο, την Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια, και ενα Ποντιακό τραγούδι του Μιχάλη Αρχοντίδη.

Χ.Μ.

Video: 

youtube://v/dGLO1kEpUSo

youtube://v/mb9QnCnCfug