Αποφασίζουν για «μπλόκα» οι αγρότες

Αποφασίζουν για «μπλόκα» οι αγρότες

Ιανουάριος 29, 2022 - 11:41
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Έτοιμοι για μπλόκα στους δρόμους είναι οι αγρότες, με την τελική απόφαση να αναμένεται να ληφθεί σήμερα το μεσημέρι στα Φάρσαλα. Στη συνάντηση έχουν κληθεί εκπρόσωποι των ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα, όπως αναφέρει μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κ. Ρίζος Μαρούδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή απόφαση θα καθορίσει την ακριβή μορφή της κινητοποίησης, βάζοντας στο τραπέζι πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις και με τη μορφή των μπλόκων στους δρόμους.

Στο επίκεντρο των προβλημάτων που βγάζουν τους αγρότες στον δρόμο βρίσκεται το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, εξαιτίας του πανάκριβου πετρελαίου, των φουσκωμένων τιμολογίων ρεύματος, αλλά και των υψηλών τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια Επίσης, στη λίστα των θεμάτων που «καίνε» το αγροτικό εισόδημα βρίσκεται το ζήτημα των αποζημιώσεων από τις καταστροφές στην παραγωγή. Στο προσκήνιο οι Έλληνες παραγωγοί επαναφέρουν την ανάγκη ταχείας υλοποίησης των απαραίτητων έργων υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους καθώς και αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.

 

Πληροφορίες in.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.