Από «κόσκινο» θα περάσουν μνημεία, κτίρια και γέφυρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Από «κόσκινο» θα περάσουν μνημεία, κτίρια και γέφυρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νοέμβριος 21, 2017 - 09:14
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου συζητήθηκε εντός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Έγκριση επικαιροποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για την εκτέλεση του έργου: ‘’Ερευνητικό Πρόγραμμα ελέγχου φέρουσας ικανότητας κτιρίων, μνημείων, γεφυρών κλπ’’», που σκοπό έχει την εξέταση της στατικότητας και της φέρουσας ικανότητας των μνημείων της Περιφέρειας.

Στην αρχή υπήρξε κάποια ένταση από την παρέμβαση του κ. Γόντικα ο οποίος προκάλεσε τον κ. Τατούλη να φέρει τον απολογισμό του ΕΣΠΑ στο ΠεΣυ, χαρακτηρίζοντας πολλά από τα έργα «αμαρτωλά» και λέγοντας ότι έχουν γίνει πολλές απεντάξεις.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Τζαμουράνης επεσήμανε πως ό,τι έχει κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια είναι γερασμένο, π.χ. οι γέφυρες οι οποίες έχουν υποστεί διάβρωση: «Πρέπει η Περιφέρεια να βάλει στον προσανατολισμό της το έργο, είναι σοβαρό του ΕΜΠ, βλέπουμε παντού σαθρά τσιμέντα, φαίνονται σίδερα, και το θέμα της ασφάλειας δεν κοστολογείται». Τέλος, κάλεσε την Περιφέρεια να επανδρώσει τα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου που θα έπρεπε να έχει.

«Τα πιο πολλά σχολεία είναι παμπάλαια, κάθε μέρα δεκάδες και εκατοντάδες παιδιά», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Tζεφεράκος, και εξακολούθησε λέγοντας: «Η επισκεψιμότητα των ναών και των μοναστηριών είναι σημαντική για την ανάπτυξη».

«Τα έργα αυτά έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα», είπε ο κ. Χρυσαδάκος, και απαντώντας στον κ. Γόντικα πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν αμαρτωλά έργα στην Περιφέρεια, υπάρχουν αμαρτωλοί άνθρωποι», παραφράζοντας μια φράση που ο ίδιος απέδωσε στον Τσαϊκόφσκι, ότι δεν υπάρχουν κατώτερα είδη μουσικής, αλλά κατώτεροι άνθρωποι.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.