Από το 2012 έχει να πληρώσει η ΔΕΗ για το λιγνιτόσημο

Από το 2012 έχει να πληρώσει η ΔΕΗ για το λιγνιτόσημο

Ιούνιος 08, 2016 - 08:48
0 σχόλια

Μία ακόμα συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημου) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου στην Τρίπολη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εντάχθηκαν πολλά οδικά και άλλα έργα προς υλοποίηση με χρήματα του πόρου στους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Επίσης μεταφέρθηκε από το 3ο στο 4ο ΕΑΠ, ως συνεχιζόμενο έργο, το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης.

Ακόμα ελήφθη ομόφωνη απόφαση να σταλεί υπόμνημα στη ΔΕΗ ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της όσον αφορά την καταβολή των οφειλόμενων ποσών. Να σημειώσουμε πως στον ειδικό λογαριασμό έχουν να κατατεθούν χρήματα από το 2012 και το ποσό φθάνει στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας τόνισε ότι "η μεγάλη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και μετά από τη σημερινή ένταξη έργων δεν θα μπορούμε να εντάξουμε άλλα έργα προς υλοποίηση, αφού τα ποσά που υπήρχαν (από εκπτώσεις άλλων έργων και από τους τόκους που είχαμε πάρει λόγω της προσπάθειας που καταβάλαμε για την αύξηση του επιτοκίου)τελειώνουν".


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.