Απείλησαν με μαχαίρι και λήστεψαν ηλικιωμένη στην Αλέα Τεγέας

Απείλησαν με μαχαίρι και λήστεψαν ηλικιωμένη στην Αλέα Τεγέας

Νοέμβριος 30, 2016 - 09:19
0 σχόλια

Στιγμές τρόμου βίωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλέα Τεγέας, η οποία έπεσε θύμα ληστείας και μάλιστα μέσα στο σπίτι της μέρα μεσημέρι.

Γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου δύο νεαρά άτομα εισέβαλαν στο σπίτι της και με την απειλή μαχαιριού την έσπρωξαν και της αφαίρεσαν τον σταυρό με την αλυσίδα  που φορούσε στον λαιμό της.

Τα δύο νεαρά άτομα τράπηκαν σε φυγή. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για προληπτικούς λόγους, αφού ταράχτηκε πολύ.

Συμβουλές ασφάλειας για υπερηλίκους:

  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα. 
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε. 
  • Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
  • Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή. 
  • Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων
  • Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.