Απάντηση Ρέππα στο "Πρώτο Θέμα"

Απάντηση Ρέππα στο "Πρώτο Θέμα"

Ιούλιος 12, 2010 - 11:11

Σκληρή και άμεση απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", που τον θέλει να "ερευνάται για μεροληπτική ανάθεση έργου σε διαπλεκόμενους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της!

"Για το έργο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, αρμόδιο να αποφασίσει είναι το ΔΣ της εταιρίας. Η Διοίκηση στο πλαίσιο εκδίκασης ενστάσεων, κατέληξε στην απόφασή της κρίνοντας με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της", απαντά με την ανακοίνωσή του ο υπουργός. Αναφερόμενος στον εργολήπτη στον διαγωνισμό που διαμαρτύρεται για τον άδικο αποκλεισμό του από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία με επιστολή του προς τον ίδιο -που στάλθηκε και στον πρωθυπουργό-, ο κ.Ρέππας υποστηρίζει ότι (όπως παγίως κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις) ζήτησε αμέσως αποσαφηνίσεις και εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΤΡΑΜ ΑΕ.

Συνεχίζει δε, τονίζοντας πως μόλις έλαβε τις σχετικές απαντήσεις, απέστειλε αμελλητί το σύνολο του υλικού (αιτιάσεις του συμμετέχοντος και απόψεις της εταιρίας) στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, με την παράκληση να ελέγξει κάθε είδους στοιχείο και αναφορές και της μίας και της άλλης πλευράς. Σημειώνει δε πως αναμένοντας την Έκθεση του Επιθεωρητή (και μέχρι τότε) η όλη διαδικασία είναι σε αναστολή, καθώς και ότι τις ενέργειές του αυτές τις έχει γνωστοποιήσει και στον πρωθυπουργό και στον ενδιαφερόμενο.

"Είναι φανερό λοιπόν ότι ουδεμία ανάθεση έχει γίνει και μάλιστα χαριστική. Αντιθέτως, διατάχθηκε αμέσως έλεγχος", σημειώνει ο κ.Ρέππας, τονίζοντας εκ νέου ότι "η ανάθεση έργων και μελετών δεν μπορεί να γίνεται με πολιτικά και πελατειακά κριτήρια κάθε υπουργού". Εγγυάται μάλιστα προσωπικά ότι "την απόφαση λαμβάνουν τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον".

Αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη δύο υστερόγραφων στην ανακοίνωση του υπουργού. Με το πρώτο, γνωρίζει στην εφημερίδα ότι στο διαμέρισμά του δεν δέχθηκε και δεν διαθέτει αστυνομική φύλαξη, εκφράζοντας την ελπίδα η δημοσίευση της σχετικής φωτογραφίας να μην εκθέσει σε κίνδυνο την οικογένειά του και τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας. Με το δεύτερο, χαρακτηρίζει ως "ψεύδη" τα περί "δήθεν διορισμού του στο ΔΣ της Οδοντιατρικής επί δικτατορίας", σημειώνοντας πως είναι προφανές σε τι αποσκοπούν.

"Είναι γνωστό ότι στις πρώτες μετά τη δικτατορία φοιτητικές εκλογές εκλέχθηκα πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ (στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Κ.Λαλιώτης, Στ.Μανίκας, Χρ.Σμυρλής κ.α.). Την ίδια περίοδο εκλέχθηκα στο πρώτο Κεντρικό Συμβούλιο της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ. Και όλα αυτά σε αναγνώριση της στάσης μου από φίλους και συναγωνιστές εκείνης της εποχής", καταλήγει ο υπουργός.

Πηγή: http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=51145

Ειδήσεις: 
Tags: