Αντωνάκος: Οι μαθητές αυξάνονται και οι καθηγητές λιγοστεύουν (video)

Αντωνάκος: Οι μαθητές αυξάνονται και οι καθηγητές λιγοστεύουν (video)

Οκτώβριος 17, 2013 - 10:02

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Λάμπρος Αντωνάκος μίλησε χθες λίγο πριν τις εκλογές στην κάμερα του Arcadia Portal, θίγοντας θέματα που αφορούν το χώρο της Παιδείας και λέγοντας ότι τα προβλήματα δείχνουν δυστυχώς  να εντείνονται στην Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, έθιξε το πολύ σημαντικό θέμα έλλειψης καθηγητών στα σχολεία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός μαθητών και οι καθηγητές να απουσιάζουν απ’ τις σχολικές αίθουσες. Μιλώντας με αριθμούς, οι καθηγητές από πέρυσι έχουν μειωθεί κατά 16.000, ενώ 2.000 θέσεις καθηγητών δεν καλύφθηκαν από πέρυσι και για όλη τη σχολική χρονιά του 2012.

Επίσης, τόνισε ότι ναι μεν αυξάνονται οι απαιτήσεις απ’ τους μαθητές, ωστόσο εκμηδενίζονται τα πτυχία και κάθε μαθητής, οφείλει να πληρώνει χρήματα ούτως ώστε να μπορεί να καλύψει και μεταπτυχιακές σπουδές, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στην αγορά εργασίας, εάν και εφ’ όσον η θέση αυτή υπάρχει.
Σε ό, τι αφορά το πολυσυζητημένο θέμα των κινητοποιήσεων, ο κ. Αντωνάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εν λόγω λέξη είναι τρόπον τινά μια «μεταμφίεση» των απολύσεων, η οποία δεν είχε αναφερθεί καθαρά, προκειμένου να αποφευχθούν διάφορες συγκρούσεις.

Οι εκπαιδευτικοί, είπε, δεν παίρνουν αποζημίωση όταν απολύονται και θεσμοθετημένα πλέον, ο μισθός των ενεργών εκπαιδευτικών εδώ και μια δεκαετία ανέρχεται κάτω των 800 ευρώ. Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών είναι δύσκολες, μιας και ειδικά σε όσους έχουν οικογένεια τα οικονομικά βάρη είναι δυσβάσταχτα σε επίπεδο ενοικίων, καυσίμων αλλά και συντήρησης παιδιών.

Τέλος, ο κ. Αντωνάκος δήλωσε ότι πολλοί συνάδελφοι παραιτούνται ενώ ολοένα και περισσότερο αυξάνονται εκείνοι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών.

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/JXQIMksIafQ