Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ από την Τρίπολη: Θα αποζημιωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από τον παγετό (pics,vid)

Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ από την Τρίπολη: Θα αποζημιωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από τον παγετό (pics,vid)

Μάιος 17, 2021 - 18:10
0 σχόλια

Στην Τρίπολη βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Μαΐου ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Νικόλαος Δούκας όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Τρίπολης.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας τον υποδέχθηκε στο δημαρχείο όπου είχε συγκληθεί σύσκεψη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλο, την Ένωση προέδρων δήμου Τρίπολης με τον κ. Τσιοτίνα Θανάση πρόεδρο του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας και τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου «Μαντινεία» κ. Χρήστο Τσάμη, με θέμα τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο δήμαρχος με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ παραχώρησαν δηλώσεις.

Ο κ.Τζιούμης μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προηγηθεί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για το θέμα των αποζημιώσεων. Επεσήμανε ότι με τον κ. Δούκα έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και σημείωσε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων, στο ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την οικονομία του δήμου.

Οι παραγωγοί έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, σήμερα συζητήσαμε και για το τι μπορεί να γίνει με τις καταστροφές στα μήλα τα οποία δεν μπορούν να αποζημιωθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ

Κλείνοντας, ο κ. Τζιούμης έλαβε την διαβεβαίωση από τον εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ ότι θα αποζημιωθούν και τα μήλα με χρήματα από τις κρατικές ενισχύσεις.

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν και στην αποτύπωση της ζημιάς που είναι σε εξέλιξη.

Οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν  έως το τελευταίο ευρώ. Μετά την εκτιμητική διαδικασία θα δοθούν οι χρηματοδοτήσεις

«Η διάθεση και η μέριμνα του κανονισμού είναι να αποζημιωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ σε όσο δυνατόν σύντομο χρονικό διάστημα με δίκαιες διαδικασίες, όπως χρήματα από τις  κρατικές ενισχύσεις και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Συνάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ με φορείς της Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.