Αντιδράσεις στην Νέα Δημοκρατία για τα χρίσματα στην Αρκαδία

Αντιδράσεις στην Νέα Δημοκρατία για τα χρίσματα στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 09, 2010 - 09:40
13 σχόλια

Με αφορμή τα χρίσματα που δόθηκαν προχθές σε δημάρχους από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει προκύψει μέγα θέμα στην Αρκαδία γιατί στον νεοσύστατο δήμο Γορτυνίας το χρίσμα δεν δόθηκε στον επι 12 χρόνια δήμαρχο Κοντοβάζαινας Ηλία Αποσκίτη ο οποίος είναι και στενός οικογενειακός φίλος του Σαμαρά, αλλά δόθηκε...

στον δήμαρχο Λαγκαδίων Στάθη Κούλη ο οποίος είναι κουμπάρος του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου και στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές την Μπακογιάννη. Η επιλογή αυτή έχει ξεσηκώσει τους Σαμαρικούς του νομού, οι οποίοι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Ρηγίλλης διαμαρτυρόμενοι για το καπέλωμα του Προέδρου του κόμματος από τον γραμματέα του! Το πιθανότερο είναι ο Αποσκίτης να κατέβει ανεξάρτητως πλέον και κανείς δεν ξέρει ποιό θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Η προεκλογική περίοδος προμηνύεται καυτή στην Αρκαδία.....

Πηγή:http://fimotro.blogspot.com/

Και 2ο άρθρο για το ίδιο θέμα:

Χαμός έχει γίνει στον Νομό της Αρκαδίας στην Νέα Δημοκρατία!!

Πιο συγκεκριμένα στον νεοσύστατο Δήμο Γορτυνίας όλα έδειχναν ότι το χρίσμα θα δοθεί στον επί 12 χρόνια δήμαρχο Κοντοβάζαινας Ηλία Αποσκίτη, ιατρό και στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά....

Τελευταία στιγμή όμως, αιφνιδιαστικά το χρίσμα δόθηκε στον δήμαρχο Λαγκαδίων Στάθη Κούλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από στελέχη της Ρηγίλλης, το γεγονός αυτό οφείλεται σε παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος απείλησε με παραίτηση αν δεν δινόταν το χρίσμα στον Κούλη.... Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι είναι γνωστή σε όλους στο κόμμα η προσωπική φιλική σχέση μεταξύ Κούλη και Λυκουρέντζου.....

Αλλά εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πηγές μας στον ...

νομό, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος παρέμβασης Λυκουρέντζου κατά του Αποσκίτη και υπέρ του φίλου του....

Μήπως, αναρωτιόμαστε εμείς, φοβάται κάποιον άλλον ο Ανδρέας...? Μήπως ανησυχεί ότι κινδυνεύει από κάποιον στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές...?

Αλλά το βασικό ερώτημα είναι άλλο.... Μήπως τελικά δεν κάνει κουμάντο ο Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία αλλά κάνουν ακόμα οι φίλοι και οι κουμπάροι??

Πηγή: http://fonaklas.blogspot.com/2010/09/blog-post_3404.html

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

παιδια αυτος ειναι ο λυκουρεντζος.δεν θα τον μαθουμε τωρα.μια ζωη δολοπλοκια.αυτα να τα βλεπει ο κοσμος της Αρκαδιας και να τον μαυρισει!

Υπερβολικά τα όσα αναφέορνται για κουμπαριές. Γιατί τότε ο Λυκουρέντζος δεν επέβαλε και στον Δήμο της Τρίπολης τον δικό του υποψήφιο; Είναι γνωστό ότι ο Σμυρνιώτης ποτέ δεν ήταν στο στρατόπεδο Λυκουρέντζου. Αντίθετα με τον ... ανεξάρτητο Τατούλη είχε φιλίες. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν Δήμαρχοι. Ένας θα γίνει. Οι αντιδράσεις προερχονται από προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς.

υπερβολικα ειναι φιλε για εσενα που προφανως εισαι λυκουρεντζικος.οσο για τον σμυρνιωτη ακριβως επιδη δεν του περασε το δικο του στην τριπολη,αν δεν του περναγε και στην γορτυνια δεν θα ειχε τι να πει και γ'αυτο ζορισε τα πραγματα ετσι.αλλα να απειλησει οτι θα παραιτηθει? ποσο χαμηλα εχουν πεσει οι πολιτικοι μας?

Αυτές οι κλίκες δεν θα σταματήσουν ποτέ... Δηλαδή πρέπει ο κάθε λυκουρέντζος να βάλει όλους τους δικούς του; πρέπει να περάσουν όλες οι απόψεις του; Δεν είναι εφικτό αυτό... Παράπονα υπάρχουν παντού και σε κάθε κόμμα. Είναι λίγες οι "καρέκλες" πλέον και τρέχουν όλοι να προλάβουν! Ειδικά όσοι έχουν μάθει να ζουν από μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση και πραγματικά εχουν ξεχάσει να δουλεύουν.

Ρε παιδιά, γιατί ασχολείστε με το οτι είναι φίλος του Σαμαρά ο Αποσκίτης? Αυτό έλειπε να μην ήταν, όταν είναι από τους λίγους που δεν τον άφησαν ποτέ. Άσε που υπηρετεί την Αρκαδία εδώ και δεκαετίες! Ο υποψήφιος που στηρίζει το κόμμα ποιός είναι και ποιός τον ξέρει? Θεωρούν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στο κόμμα οτι θα μπορέσει να πάρει το Δήμο? Άν είχε μια ελπίδα ο Σαμαράς αυτή θα ήταν με τον Αποσκίτη που τον ξέρει και τον σέβεται όλη η Αρκαδία. Όταν όμως τα κριτήρια είναι άλλα.. Απλά να το ξέρουν από τώρα. Με τις επιλογές τους, θα πρασινίσει η Ελλάδα!!

Η προσωπκή πικρία συχνά οδηγεί σε υπερβολικές αντιδράσεις . Θα περίμενε κανείς ένα Ιστορικό στέλεχος σαν τον Ηλία Αποσκίτη να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευθύνη τις επιλογές του Προέδρου. Ο Στάθης ο Κούλης είναι ένας καθ΄ όλα επιτυχημένος και αγαπητός Δήμαρχος και τόλμησε και στάθηκε επάξια στα Λαγκάδια των τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη. Στις εσωκοματικές εκλογές ήταν δίπλα στον Σαμαρά από την πρώτη στιγμή αν και καμιά σημασία δεν έχει. Ο Σαμαράς επέλεξε να στενοχωρήσει έναν φίλο προκειμένου να πράξει το πολιτικά ορθό.Ο Κούλης θα είναι Δήμαρχος Γορτυνίας από την πρώτη Κυριακή.Μην λησμονούμε πως αντίπαλος του Αποσκίτη στις προηγούμενες εκλογές ήταν μέλος της ΝΟΔΕ!

Οι επιλογές σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη είναι οι μοναδικές που βγάζουν πολιτική υγεία και για τις οποίες η ΝΔ μπορεί να είνα περήφανη! Τα δύσκολα για τον Λυκουρέντζο είναι να διακαιολογήσει τα ... αδικαιολόγητα και τραγελαφικά στον Δήμο Τρίπολης! Να μας πει πως συνέπραξαν τα "πουλέν" Σαμαρά και Τατούλη καταλήγοντας σε μία τουλάχιστον ασόβαρη υποψηφιότητα. Αλήθεια εκείνη η περίφημη "δημοσκόπηση" πόσα μηδενικά είχε;

προφανως απ'οτι καταλαβαμε απο το αρθρο ο κουλης δεν ηταν επιλογη προεδρου αλλα ο προεδρος εκβιαστηκε απο τον ανδρεα.αλλα οτι και να λεμε εμεις εδω λιγη σημασια εχει.σημασια εχει το αποτελεσμα και αν ο κουλης δεν παει ουτε δευτερο γυρο τοτε θα δουμε ποιος εκανε κακο στο κομμα με την επιλογη του.γιατι στα τροπαια δεν θα βρει ουτε τον δικο του! ψηφισε για ενα δημο σε ολη τη γορτυνια γεγονος που θα ειναι καταστροφικο για τα χωρια! αλλα κυριακη κοντη γιορτη...

Ο Λυκουρέντζος είναι και θα είναι βουλευτής στην Αρκαδία είτε σας αρέσει είτε όχι. Οι υπόλοιποι σπιτάκια σας...

πολυ ωραια λογικη κυριε Λεωνιδιωτη.να βλεπει ο κοσμος με τι υφος και με ποση υπεροψια λειτουργει ο Λυκουρεντζος και εσεις οι φιλοι του.κριμα.

Είτε συμφωνούμε με τις επιλογές Λυκουρέντζου είτε όχι δεν μπορούμε να διαγράφουμε την προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο. Είναι ακραίο και άδικο να αφορίζουμε έτσι εύκολα έναν πολιτικό αυτού του βεληνεκούς.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΒΕΛΙΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ; ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΖΑΝ;

Είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Αρκαδία ο οποίος είχε το σθένος να υπερασπιστεί με κάθε μέσο την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την ίδια ώρα που τα μέσα χρησιμοποιούσαν τον κλαμένο από το άδειασμα Καραμανλή Τατούλη για να χτυπούν την ΝΔ με τον πλέον ανήθικο τρόπο. Είναι πολιτικός που ως Υφυπουργός άφησε σημαντικό έργο στον Τόπο ( 6 καινούργια σχολεία, Νέα Δημόσια Βιβλιοθήκη, δίκτυο οπτικών ινών, νέα κτίρια στο Πανεπιστήμιο Τρίπολης) έναν τόπο που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ρέππας - Λαλιώτης - Ροβέρτος και Τατούλης) απλά χρησιμοποίησαν για τις προσωπικές τους επιδιώξεις! Ένας πολιτικός εργάτης και όχι λαϊκιστής του οποίου το "βεληνεκές" αναγνώρισε και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς.