Ανοιξιάτικος περίπατος στις πηγές του Ελισσώνα (pics,vid)

Ανοιξιάτικος περίπατος στις πηγές του Ελισσώνα (pics,vid)

Απρίλιος 07, 2024 - 21:05
0 σχόλια

Βρεθήκαμε στις παρυφές του Μαινάλου, στο όμορφο χωριό της Πιάνας και εξερευνήσαμε το μονοπάτι του Ελισσώνα χαρίζοντας μας μια μοναδική εμπειρία από αυτές που μόνο η φύση μπορεί να σου προσφέρει.

Η Πιάνα είναι ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε μια πλαγιά της οροσειράς του Μαινάλου και απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από την Τρίπολη στο οποίο κατοικούν περίπου πενήντα μόνιμοι  κάτοικοι.

Οι επισκέπτες μπορούν στην Πιάνα να απολαύσουν τον καφέ και τα τσίπουράκια τους με τα εκλεκτά εδέσματα κάτω από τον επιβλητικό πλάτανο του χωριού.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις με το που φτάσεις στο χωριό είναι η πλατεία με τον πλάτανο να δεσπόζει επιβλητικά και η κεντρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, χτισμένη πάνω σε βράχο.

Στο χωριό επίσης λειτουργεί λαογραφικό μουσείο με πλούσια και μοναδικά εκθέματα.

Ο κάμπος της Πιάνας διασχίζεται από τον ποταμό Ελισσώνα, ένα όμορφο μέρος το οποίο γίνεται πόλος έλξης για περίπατο από τους λάτρεις της φύσης.

Φτάνοντας στις πηγές του Ελισσώνα ο ήχος του νερού είναι το πρώτο πράγμα που ακούς με τα μάτια σου να γεμίζουν από ανθισμένα λουλούδια δίπλα από το νερό που τρέχει από τις πηγές.

Λίγο πιο κάτω ο καταρράκτης έρχεται για να δέσει αρμονικά το υπέροχο τοπίο που απλώνεται μπροστά σου σε συνδυασμό με τα μεγάλα δέντρα που στέκονται στις όχθες των πηγών.

Πρόκειται για ένα μέρος με την δική του ξεχωριστή ομορφιά με την φύση να δημιουργεί τις πιο ιδιαίτερες εικόνες με το τοπίο να μοιάζει με πίνακα αισθητικής ζωγραφικής.

Τέλος, το μονοπάτι του Ελισσώνα απέχει μόλις ένα τέταρτο από την Πιάνα και έχει μαζί του όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα για έναν όμορφο περίπατο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ανοιξιάτικος περίπατος στις πηγές του Ελισσώνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.