Άνοιξαν σε ποσοστό 80% τα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Άνοιξαν σε ποσοστό 80% τα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Ιούνιος 21, 2020 - 10:00
0 σχόλια

Τα καταλύματα στην πλειοψηφία τους έχουν τεθεί σε λειτουργία, αναφέρει ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Μαρινάκος σε συνέντευξή του τις προηγούμενες μέρες.

Στην Πελοπόννησο εκτιμούμε ότι ένα ποσοστό 80% λειτουργεί και είμαστε στην αφετηρία μιας πολύ δύσκολης και επίπονης προσπάθειας που διανύει ο ελληνικός τουρισμός και δεν μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία του τουρισμού τόνισε ο κ. Μαρινάκος. Η πρώτη εικόνα για το πώς θα πάνε τα πράγματα θα την έχουμε μετά τα μέσα Ιουλίου, όταν έρθουν οι πρώτοι τουρίστες και θα υπάρχουν τα αποτελέσματα.

Η Πελοπόννησος είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους ταξιδιώτες, η πολιτεία προσπαθεί να θωρακίσει το υγειονομικό σύστημα.

Στην Πελοπόννησο έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα και εκτός που είμαστε ένας κοντινός προορισμός και μπορούμε να παρέχουμε και δομές υγείας που σε περίπτωση κάπου κρούσματος .

Η Πελοπόννησος είναι ένας πολύ καλός προορισμός

Έχουμε να επιλύσουμε μια πολύ δύσκολη εξίσωση, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις την φετινή σεζόν και να διασώσουμε ότι μπορούμε είπε ο κ. Μαρινάκος.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις τουρισμού, είπε, ακολουθούν τις οδηγίες που τα υγειονομικά πρωτόκολλά προτάσσουν και ήδη όλα τα μέλη μας προσπαθούν να ενημερωθούν εντατικά πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά εκκρεμεί το κομμάτι της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, αλλά αυτό θα διευθετηθεί καθώς η περιφέρεια θα στηρίξει αυτό το κομμάτι της.

Περιμένουμε να γίνει η προγραμματική με την ιατρική σχολή Κρήτης, έτσι ώστε 20.000 εργαζόμενοι να λάθουν την απαραίτητη εκπαίδευση

Όσον αφορά την συνεργασία των τουριστικών καταλυμάτων με κάποιο γιατρό ή κάποιο πάροχο δευτεροβάθμιας υγείας, ακόμα αναμένουμε κάποιες εγκυκλίους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ανοιχτά τα καταλύματα της Πελοποννήσου αναμένουν τους επισκέπτες τους


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.