"Ανήκω στην Κίνηση του Δικτύου Αρκαδίας"

"Ανήκω στην Κίνηση του Δικτύου Αρκαδίας"

Μάρτιος 14, 2012 - 08:10

Γράφαμε στην πρώτη ανακοίνωση[…] «Το Δίκτυο Αρκαδίας δημιουργήθηκε ως μία πρωτοβουλία πολιτών με σκοπό τη σωστή λειτουργία των θεσμών του Κράτους και επαναπροσδιορισμό των πολιτικών εννοιών και της πολιτική μας συμπεριφοράς. Η δική μας πρωτοβουλία ως Δίκτυο Αρκαδίας εντάσσεται στην ευρύτερη ανασυγκρότηση των πολιτικών θεμάτων στη Δημοκρατική παράταξη. Η δράση που στοχεύει στην δημιουργία ισχυρών κοινωνικών ρευμάτων και που μπορούν να εκπροσωπούνται σε κόμματα, στη Βουλή και να υλοποιούνται από κυβερνήσεις».

Ακόμα πιο κάτω τονίζαμε […] «Το αντιπροσωπευτικό μας σύστημα πάσχει στη συμμετοχικότητα των πολιτών, στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων αιρετών και στον έλεγχο των αποφάσεων της πολιτικής εξουσίας. Η άμεση Δημοκρατία εννοείται ως σύστημα που για κάθε ζήτημα που απαιτείται πολιτική απόφαση να παίρνεται από το λαό, να υλοποιείται άμεσα και αναλλοίωτα και να ελέγχεται αξιοκρατικά πάλι από το λαό. Ένα απ’ αυτά τα θέματα είναι φυσικά και η εκπροσώπηση του λαού στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα όργανα και σε άλλες πολιτικές θέσεις».
Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς ψάχνει για θέσεις. Ψάχνει για καθαρές θέσεις. Με κάθε κόστος. Εγώ δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος. Πιστεύω στη δημοσιοποίηση των πολιτικών. Θα ψηφίσω και θα στηρίξω Δημοκρατική Αριστερά. Θα είμαι στην ομάδα επικοινωνίας που θα δημιουργηθεί και θα έχει όλες τις προϋποθέσεις να πλησιάσει περισσότερους προοδευτικούς πολίτες. Τα όργανα κομμάτων δε με εκφράζουν. Αναγκαίο κακό; Ίσως. Δεν ανήκω στη νομαρχιακή επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς γιατί δεν πιστεύω στη γραφειοκρατία των κομμάτων της μεταπολίτευσης. Το νέο κόμμα πρέπει να μείνει μακριά από προχειρότητες και τακτικισμούς. Πρέπει να είναι ένα ανοικτό κόμμα, διαφανές και ειλικρινές.
Είμαι ενεργό μέλος της ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Αρκαδίας και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Πιστεύω στην ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος όπως και στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και επειδή αυτές οι αρχές δεν πρέπει να μπερδεύονται με τις παλιές νοοτροπίες της μεταπολίτευσης, γι’ αυτό και δημοσιοποιώ την πρόθεσή μου για τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία αυτό ακριβώς πρεσβεύει: Την αυτονόμηση των πολιτικών θεσμών.
Ως μέλος του Δικτύου υπηρετώ τις παραπάνω αρχές και προωθώ αυτές τις ιδέες με όραμα ένα δυνατό ρεύμα Κεντροαριστεράς, μία ανασύνθεση κυβερνητικής προοπτικής που θα γίνει άμεσα, σύντομα και θα έχει απτά αποτελέσματα. Το Δίκτυο εκφράζει την ένωση της Κεντροαριστεράς, μία δυνατή κεντροαριστερά και όχι μία κατακερματισμένη από μικρά και αδύνατα κόμματα. Όμως οι εκλογές έρχονται και ως ενεργοί πολίτες δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι. Μεταξύ ιδεατού και ρεαλισμού ως ενεργός πολίτης έχω αποφασίσει εδώ και λίγο καιρό να ψηφίσω Δημοκρατική Αριστερά, να στηρίξω Δημοκρατική Αριστερά και να συμμετέχω, όπως πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες. Η αποχή κάνει μεγάλο κακό στη Δημοκρατία.  Οι εκλογές θέλουν άμεση δράση και ειλικρινή διάλογο με τον κόσμο έτσι ώστε να πετύχει η κοινωνία της Αρκαδίας να στείλει τους καλύτερους εκπροσώπους στην πιο κρίσιμη βουλευτική περίοδο της Ελλάδας.

Άκης Χουζούρης     
 

Tags: