Ανεμογεννήτριες: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Τρίπολης

Ανεμογεννήτριες: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Τρίπολης

Ιανουάριος 18, 2024 - 08:27
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της νέας δημοτικής αρχής. Ο κ. Αναστόπουλος, νέος πρόεδρος ΔΣ, ζήτησε την τήρηση του Κανονισμού, και επεσήμανε ότι δεν θα επιτρέψει να λείπει αδικαιολόγητα κάποιος σύμβουλος πάνω από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, και ζήτησε τα κινητά να είναι στο αθόρυβο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης είπε ότι θέτει τα θέματα συμμετοχής του ΔΣ στις νομικές διαδικασίες που θα γίνουν για την τροποποίηση της απόφασης για αιολικό πάρκο 32 ανεμογεννητριών, που ξεκινά από την Αλωνίσταινα και συνεχίζει προς τη Βυτίνα.

Δεν έλαβαν υπόψη την αρνητική μας γνωμοδότηση. Πρέπει άμεσα να γίνει ενδικοφανής προσφυγή, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε παράσταση στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Γορτυνίας, ο Δήμος Τρίπολης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχουν καταθέσει αρνητικές γνωμοδοτήσεις για το αιολικό πάρκο, ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες δεν εισακούονται.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.