Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Εντός των ημερών θα αποφασίσουμε για τη στήριξη σε δήμους»

Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Εντός των ημερών θα αποφασίσουμε για τη στήριξη σε δήμους»

Ιούλιος 19, 2010 - 15:52

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στις 12/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Μανώλη Κοττάκη. Μεταξύ άλλων, είπε: «Φιλοδοξούμε να δώσουμε ρόλο και αρμοδιότητες στα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και, προοδευτικά, νομίζω ότι θα το επιτύχουμε».

* Για δημοσκοπήσεις: «Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικά αποτελέσματα. Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να τις αναλύουμε, σαν να έχουμε μπροστά μας εκλογικά αποτελέσματα...
Μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι η Νέα Δημοκρατία πριν από έντεκα μήνες υπέστη μια συντριπτική ήττα, έγινε μετά από οκτώ μήνες η προσπάθεια οργανωτικής αναγέννησης. Ο πρόεδρος, τώρα ξεκινάει να εκδηλώνει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και χαρίσματα...».

* Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Ένα κόμμα διακυβέρνησης πρέπει πάντοτε να είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων και η ευρωστία του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται αυτή την ετοιμότητα...
Η αναπτυξιακή μας πρόταση μπορεί να προστατεύσει τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται σήμερα ο ελληνικός λαός...
Αν δεν υπάρξει η αναπτυξιακή πολιτική, οι μισές θυσίες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όλων των Ελλήνων, πάνε χαμένες...».

* Για τα σκάνδαλα: «Όλες οι υποθέσεις να ερευνηθούν, όλα στο φως, αλλά δεν δεχόμαστε τη σπίλωση της παράταξης, τη σπίλωση προσωπικοτήτων της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αποδείξεις και χωρίς καταλογισμό ευθυνών...
Η Νέα Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στις υποθέσεις, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη, με τη λογική "προστατεύω" ή "καταγγέλλω" στελέχη».

* Για την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας: «Είμαστε, διαχρονικά, η Νέα Δημοκρατία απέναντι στις πρακτικές δημαγωγίας του λαϊκισμού... Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα, από την ημέρα που ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία».

* Για τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες... Εντός των ημερών θα αποφασίσουμε για τη στήριξη σε δήμους».

* Για τη Ντ. Μπακογιάννη: «Είναι δικαίωμα της κ. Μπακογιάννη, έχει την ικανότητα, τη δύναμη να εκφραστεί, να πει τις δικές της απόψεις. Αλλά αυτό το οποίο εγώ καταλαβαίνω, σε αυτή την ειδικά δυσμενή πολιτική συγκυρία, πολιτικές, κομματικές, εκφράσεις εκτός Νέας Δημοκρατίας, είναι καταδικασμένες».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: