Αναβίωση του παραδοσιακού πλυσίματος στη νεροτριβή και ύφανση στον αργαλειό στη Δημητσάνα (pics,vid)

Αναβίωση του παραδοσιακού πλυσίματος στη νεροτριβή και ύφανση στον αργαλειό στη Δημητσάνα (pics,vid)

Μάιος 15, 2017 - 08:49
0 σχόλια

Eορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαΐου 2017 στο χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης στη Δημητσάνα Γορτυνίας, οργάνωσε όμορφες εκδηλώσεις «Με τη δύναμη του νερού», που περιλάμβαναν αναβίωση του παραδοσιακού πλυσίματος στη νεροτριβή, άλεσμα σιταριού στο νερόμυλο και ύφανση στον αργαλειό.

Στη νεροτριβή και στο νερόμυλο εργάστηκαν οι αδελφοί Δρακόπουλοι από το Βυζίκι και στον αργαλειό πρόθυμα και με πολύ χαρά η κυρία Βούλα Κάλα έδειχνε στους επισκέπτες την τέχνη της υφαντικής. Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η υπεύθυνη του μουσείου, η δραστήρια κυρία Ήρα Παπαδοπούλου.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακό σπιτικό και λιτό φαγητό, τραγούδι και χορό, από τον Αγροτουριστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας και την Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνηση. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ομάδα από το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και οι «Στρίγκλες εν δράσει».

Με εντελώς καλοκαιρινό και ζεστό καιρό, πλήθος επισκεπτών κατέκλυσαν το χώρο του μουσείου περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα και θαύμασαν τα πολιτιστικά δρώμενα, όπως αναφέρει η πρόεδρος Μαρίνα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος ΔΗΚΕΓ.

Η πλαγιά του βουνού όπου περνά ο δρόμος που οδηγεί από την Δημητσάνα στο μουσείο κατάφυτη από σπάρτα με έντονο κίτρινο χρώμα και μεθυστική μυρωδιά, προδιαθέτει ευχάριστα τον επισκέπτη για μια αξέχαστη εμπειρία.

Δείτε τις φωτογραφίες από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της κ. Διαμαντοπούλου και το βίντεο του κ. Νίκου Τρουπή.

Video: 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 2017.ARCADIA PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.