Ανάβαση από τον Καρδαρά στην Οστρακίνα: Στην κορυφή του Μαινάλου αγγίζεις τον ουρανό (pics,vid)

Ανάβαση από τον Καρδαρά στην Οστρακίνα: Στην κορυφή του Μαινάλου αγγίζεις τον ουρανό (pics,vid)

Νοέμβριος 03, 2022 - 11:10
0 σχόλια

Το ελατοσκέπαστο Μαίναλο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Αρκαδίας που αγαπούν την πεζοπορία και που στοχεύουν στον ουρανό.

Σε υψόμετρο 1.981 μέτρων βρίσκεται η κορυφή της Οστρακίνας κι αν φτάσετε εκεί, θα έρθετε σε επαφή με τη μαγεία της αρκαδικής φύσης σε όλο το μεγαλείο της.

Ξεκινήσαμε από τον Καρδαρά. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.030 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου, είναι ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας. Το χωριό είναι παραδοσιακός οικισμός, και οφείλει το όνομά του στην πλούσια ποιμενική του ιστορία και στο σκεύος που δε λείπει από κανένα σπίτι της περιοχής, την καρδάρα (δοχείο που μαζεύουμε το γάλα κατά το άρμεγμα).

Ο Καρδαράς βρίσκεται κάτω από την κορυφή της Οστρακίνας, 18 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Αποτελεί αγαπημένο τόπο συνάντησης τον χειμώνα για εκείνους που αγαπούν τα χειμερινά σπορ, αφού η Οστρακίνα, με το Χιονοδρομικό Κέντρο, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Από τον Καρδαρά, η απόσταση ως την Οστρακίνα, την κορυφή του Μαινάλου, είναι 6,5 χλμ. και κατά μέσον όρο η ανάβαση διαρκεί από 4 έως 5 ώρες, ανάλογα με την εμπειρία και τις αντοχές του ορειβάτη. Η διαδρομή είναι υπέροχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή από τον Καρδαρά στην Οστρακίνα είναι αρκετά απαιτητική και κατάλληλη για έμπειρους ορειβάτες. Οι λιγότερο έμπειροι ή και οι αρχάριοι, μπορούν να ανεβούν ως το Καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης με αυτοκίνητο και να ανεβούν στην Οστρακίνα σε 1,5 ώρα, απολαμβάνοντας μια πιο εύκολη, αλλά το ίδιο όμορφη διαδρομή.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δημιουργήσει εφαρμογή που είναι πολύ εύκολη στη χρήση της και διατίθεται δωρεάν στο Google Play και Apple Store.

Θα την βρείτε με τον τίτλο «Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης» και εκεί, εκτός από πληροφορίες για τις διαδρομές, τα μονοπάτια και τα σημεία ενδιαφέροντος, θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για τους τόπους δράσης της Ελληνικής Επανάστασης που συμπίπτουν με τις διαδρομές που θα ακολουθήσετε.

Video: 

Ανάβαση Καρδαράς - Οστρακίνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.