Αναστέλλεται ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση λόγω... εκλογών

Αναστέλλεται ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση λόγω... εκλογών

Σεπτέμβριος 02, 2015 - 10:30
0 σχόλια

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε από την τηλεόραση του Σκάι το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου ότι αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, επειδή, όπως είπε, είναι διακομματικό αίτημα.

Οι αντιδράσεις στο μέτρο, το οποίο υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν σφοδρές τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και η έννοια της αντιπολίτευσης είναι κάπως ασαφής, από τη στιγμή που τα περισσότερα κόμματά της υπερψήφισαν το μνημόνιο, όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες, που βλέπουν οι μεν απολύσεις λόγω του μέτρου και οι δε τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να τινάζεται στον αέρα, καθώς, ακόμη και αν τα παιδιά τους δεν φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο, τα φροντιστήρια δύσκολα μπορεί να τα αποφύγει κάποιος...

Την προηγούμενη κυβέρνηση, δε, «άδειασε» ο ίδιος ο Μοσκοβισί, αποκαλύπτοντας ότι ουδέποτε οι δανειστές πρότειναν αυτό το μέτρο, το οποίο δεν εφαρμόζεται πουθενά στην ΕΕ.

Και τώρα, ενώ υπάρχει ήδη υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός ανακοινώνει την εντός της ημέρας αναστολή του μέτρου.

Επομένως, προκειμένου να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πόλεμο για την επιβολή ενός επαχθούς μέτρου, και να μην χρεωθεί προεκλογικά κάτι τέτοιο, το μέτρο αναστέλλεται, ώστε να το εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές...


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.