Ανάσα για το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας η δωρεά ασθενοφόρου (pics)

Ανάσα για το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας η δωρεά ασθενοφόρου (pics)

Ιανουάριος 09, 2017 - 12:15
0 σχόλια

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και τα οποία όσο περνά ο καιρός είναι εντονότερα.

Όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές το ArcadiaPortal.gr, ένα από τα προβλήματα αφορά στα ασθενοφόρα αλλά και στην έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου.

Το Κέντρο Υγείας έχει μόνο έναν οδηγό ασθενοφόρου που καλύπτει μία συγκεκριμένη βάρδια κι έτσι όταν προκύψει μεταφορά κατά τις ώρες που δεν εργάζεται αυτός, οι γιατροί καλούν το ΕΚΑΒ από την Τρίπολη το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον σαράντα λεπτά για να φτάσει στο Κέντρο Υγείας. Όπως έχουν επισημάνει και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Γορτυνίας, το ασθενοφόρο είναι πεπαλαιωμένο, έχει καταστεί πλέον επικίνδυνο για τη διακομιδή ασθενών.

Μία δωρεά έρχεται να ομαλοποιήσει λίγο την κατάσταση. Η εταιρεία Α. Βλάχος Α.Ε. με επιστολή της στις 27-12-2016 γνωστοποίησε στον Δήμο Γορτυνίας ότι δωρίζει στον Δήμο ένα νοσοκομειακό αυτοκίνητο (ασθενοφόρο) 4Χ4.

Το ασθενοφόρο θα έχει αποκλειστικό σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου και του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποδέχτηκε τη δωρεά ενός νοσοκομειακού αυτοκινήτου (ασθενοφόρου) μάρκας VOLKSWAGEN – VW T4 DIESEL – ΑΡ. ΠΛΑΙΣΙΟΥ WV2ZZZ7HΖ8Η105709 από την Εταιρεία Α. ΒΛΑΧΟΣ ΑΕ.

Το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας για ευρύτερη ενημέρωση και συζήτηση για τη λειτουργία του.

Μία πολύ σημαντική κίνηση για την υγεία στον Δήμο Γορτυνίας και ας ελπίσουμε ότι θα είναι η αρχή έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά και να λυθούν τα προβλήματα για να γίνει το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας πλήρως λειτουργικό, όπως αρμόζει στη Γορτυνία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.