Αναπτύσσοντας τον Πελοποννησιακό τουρισμό διαδικτυακά

Αναπτύσσοντας τον Πελοποννησιακό τουρισμό διαδικτυακά

Ιούλιος 07, 2015 - 12:46
0 σχόλια

H Google δίνει ακόμα ένα εργαλείο στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό τουρισμό. Η υπηρεσία ονομάζεται Grow Greek Tourism Online, και μέσω αυτής οι επιχειρηματίες μέσα από στατιστικά στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να δουν ποιοι είναι οι πελάτες και ποια τα ενδιαφέροντά τους, έτσι ώστενα τουςπροσφέρουν πιο δελεαστικάτουριστικά πακέτα.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις ξεκινούν κάνοντας ένα «κλικ» στα εικονίδια της περιοχής που θέλετε να δείτε. Εκεί βλέπετε όλα τα στοιχεία, όπως οι κάτοικοι ποιων χωρών ψάχνουν στο Διαδίκτυο για διακοπές στην περιοχή σας και να ανακαλύπτετε ποιες είναι οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις τουριστικών προϊόντων και προορισμών. Να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν στις 10 χώρες οι οποίες «ψάχνουν» περισσότερο στην Πελοπόννησο.

Παραδείγματος χάριν, επιλέγοντας το εικονίδιο με την Πελοπόννησο, ανοίγει μια νέα σελίδα η οποία οδηγεί στους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία για την περιοδικότητα των διαδικτυακών αναζητήσεων, αλλά και για το πότε αυτές κορυφώνονται.

Οι πίνακες γνωστοποιούν ότι οι χώρες οι οποίες ψάχνουν περισσότερο για διακοπές στην περιοχή της Πελοποννήσουείναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία.

Οι υποψήφιοι ξένοι τουρίστες της Πελοποννήσου αναζητούν κατά 47% πληροφορίες για τη διαμονή, 31% για αερομεταφορές και 18% ψάχνουν για ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών.

Μόλις όμως το 2,55% αναζητεί υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, ή πληροφορίες για τρένα και λεωφορεία, και ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό (1%) αναζητεί δραστηριότητες. Το μικρό αυτό ποσοστό αποδεικνύει ότι είτε οι επισκέπτες της χώρας μας έχουν συνδέσει τις διακοπές στην Ελλάδα με διακοπές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης είτε δεν γνωρίζουν ότι η Πελοπόννησος μπορεί να προσφέρει πακέτα εναλλακτικού τουρισμού, πακέτα με δραστηριότητες στη φύση και πολλά extreme sports τα οποία μπορούν να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στις διακοπές τους. Σε ακόμα μικρότερο ποσοστό βρίσκονται οι αποδράσεις, όπως οι κρουαζιέρες και οι ακτοπλοϊκές μεταφορές.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για δραστηριότητες, όπως ξεδιπλώνονται στην εφαρμογή, είναι οι περιοχές της Κορίνθου, της Καλαμάτας και του Λουτρακίου.

Ο τελευταίος πίνακας αναφέρεται στην αυξητική τάση αναζητήσεων το 2014 σε σχέση με το 2013, δίνοντας την εντύπωση ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν μια αυξητική τάση και ότι οι υπηρεσίες τουρισμού στην Πελοποννήσου ολοένα βελτιώνονται. Το πλήγμα,όμως, που έχει δεχθεί ο τουρισμούς το καλοκαίρι του 2015 έχει μέχρι στιγμής ανυπολόγιστο μέγεθος, καθώς η μία μετά την άλλη ακυρώνονται οι κρατήσεις, κυρίως των Ελλήνων τουριστών.

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.