Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για το περιστατικό αστυνομικής βίας

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για το περιστατικό αστυνομικής βίας

Ιανουάριος 25, 2011 - 14:47
5 σχόλια

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου τρεις νέοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους δέχτηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση στην Πλατεία Πετρινού, κατά αρχήν από έναν αστυνομικό με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια κατέφθασαν τρία περιπολικά με 10 - 12 ένστολους.

Ξυλοκόπησαν τον έναν νεαρό, συμπολίτη μας, φοιτητή Βασίλη Σωτηρόπουλο με βάναυσο τρόπο (παρ’ ότι τους έδωσε τα στοιχεία και το επιβεβαίωσαν και οι φίλοι του) και στο σημείο αυτό και στο αυτοκίνητο που τον επιβίβασαν καθώς και στο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος.
Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο μετά από 4 - 5 ώρες στις 9 το πρωί όπου παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι χθες το απόγευμα (24 - 1).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πρωτόγνωρη αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών εναντίον του νεαρού συμπολίτη μας. Αποτελεί καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και πρόκληση για την τοπική κοινωνία.
Σοβαρές ευθύνες αναλογούν στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη που ενθαρρύνουν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές την εμφάνιση τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών που παραπέμπουν στις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας μας.
Τελευταία έχουμε διαπιστώσει και στο χώρο μας «το ενδιαφέρον» των τοπικών αστυνομικών οργάνων με την παρουσία τους στη Απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Δεκεμβρίου 2010 καθώς και στην πρόσφατη συγκέντρωση - πορεία για το ΟΣΕ.
Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη οφείλει να προχωρήσει ά-μεσα:
• Στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή.
• Στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών.
• Στην λήψη μέτρων για το ρόλο των αστυνομικών οργάνων με πλήρη σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας, οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούν την αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και την βία της αστυνομίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των πολιτών.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας καλεί τους πολίτες και του φορείς του Νομού μας σε συγκέντρωση το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια πορεία στην Τρίπολη για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία.

Το Γραφείο Τύπου
 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Αυτά που προτείνετε ως Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) είναι ολόιδια με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στην ανακοίνωσή του. ΟΛΟΙΔΙΑ!!! Τελικά είναι ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ή του Εργατικού Κέντρου ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας;...... Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας δεν μπόρεσε να βγάλει δικές του προτάσεις στην ανακοίνωση του και αντέγραψε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή το αντίθετο ή ο συντάκτης είναι ο ίδιος;......

Ολοι στην πορεια Σαββατο 29 Ιανουαριου κατα της βιας και ξυλοδαρμου του φοιτητη 10.30 π.μ. ο μπατσος πρεπει να παει στην φυλακη.

de tha prepe na statheis sto gegonos oti mono to eka ekane kalesma?kai oxi sto oti einai idio me tou siriza?isws na koitages kalitera to dasos kai oxi to daxtilo...

Άκου τι παρατήρησε ο δικός σου. Ρεεεεεε!!!! Εδώ σαπίσανε το παιδί στο ξύλο . Ποιος τους χέζει τους πολιτικούς. Μπράβο φίλε. Θα σου βάλουν καλό βαθμό στην κομματική σου οργάνωση για αυτήν σου την τοποθέτηση.

Τι ακριβώς έγεινε? Γιατί το κτίπησαν το παιδί? Τί έκανε?