Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Δεκέμβριος 27, 2021 - 16:52
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Σήμερα στις18:00 είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως  οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας θα γίνουν νωρίτερα, στις 17.30 χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να μπει πλαφόν στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης. Συγκεκριμένα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 μ.μ. Παράλληλα, θα «μικρύνει» η χωρητικότητα των κέντρων διασκέδασης στο 80%. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όπως ισχύει και τώρα, ενώ θα επιτρέπονται μόλις 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Επιπλέον τα τραπέζια θα έχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο ενώ θα απαγορευτούν και οι όρθιοι πελάτες.

Ενώ τα νέα μέτρα στην εστίαση έχουν ουσιαστικά κλειδώσει, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται να λάβει μέτρα για τα γήπεδα, τα οποία θεωρούνται από πολλούς επιστήμονες εστίες υπερμετάδοσης καθώς αποστάσεις δεν υπάρχουν και, σε πολλά από αυτά, αν και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, πολλοί οπαδοί δεν τη φορούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χωρητικότητα των γηπέδων θα πέσει στο 10 με 20% ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.