Ανάκληση αρκαδικού προϊόντος από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση αρκαδικού προϊόντος από τον ΕΦΕΤ

Φεβρουάριος 13, 2014 - 16:53
10 σχόλια

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του αρκαδικού προϊόντος «Μέλι Ελάτης Μαινάλου», το οποίο παράγεται στα Λαγκάδια Αρκαδίας, και κρίθηκε ως βλαβερό για την υγεία.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι στο συγκεκριμένο προϊόν βρίσκονταν αντιβιοτικά, επονομαζόμενα ως τετρακυκλίνες. Η διαπίστωση έγινε από κοινού με τη σύμπραξη της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χανίων.

Ο ΕΦΕΤ καλεί όλους τους καταναλωτές του εν λόγω προϊόντος να μην προβούν σε κατανάλωσή του, καθώς κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Το επίσημο δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ:

Ενημέρωση σχετικά με μη ασφαλές μέλι ελάτης Μαινάλου
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χανίων, διαπίστωσε την παρουσία αντιβιοτικών (τετρακυκλίνες) σε μέλι.

Πρόκειται για το προϊόν «Μέλι Ελάτης Μαινάλου», με ημερομηνία λήξης 30.9.15, σε συσκευασία των 950g, που παράγεται από τον Κ. Μουρούτσο, Λαγκάδια Αρκαδίας, το οποίο κρίθηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.


10 Σχόλια

Το "Μέλι Ελάτης Μαινάλου" δεν λέει τίποτα για τον καταναλωτή. Κυκλοφορούν πολλά μέλια με αυτό τον χαρακτηρισμό. Περισσότερα στοιχεία για τον παραγωγό;

Μπειτε στη σελιδα του ΕΦΕΤ στις ανακοινωσεις ανοιξτε το αρχειο και θα δειτε πιο ειναι

<p>Πρόκειται για το προϊόν «Μέλι Ελάτης Μαινάλου», με ημερομηνία λήξης 30.9.15, σε<br /> συσκευασία των 950g, που παράγεται από τον Κ. Μουρούτσο, Λαγκάδια Αρκαδίας, το οποίο κρίθηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.</p> <p>διαβάζουμε και το λινκ στο τέλος του άρθρου, έχει και φωτογραφία στο σχετικό αρχείο που ανοίγει μεσα απο την σελίδα του ΕΦΕΤ.</p>

Νροπη τους και αισχος τους.Κατι τετοιοι ΄΄πονηρουληδες΄΄χαλανε τα προιοντα με ονομασια προελευσης και δισφημιζουνε την Αρκαδία.

Ρε πατριώτες αφού μας ψεκάζουν, τα δηλητήρια περνάνε και στην τροφική αλυσίδα. Δε φταίει ο παραγωγός, αλλά η Μέρκελ και οι διεθνείς τοκογλύφοι

Παλι το κλασσικο "μας ψεκαζουν".. εχω βαρεθει να διαβαζω για την ιδια βλακεια συνεχεια!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ! τοσο δυσκολο ειναι για να το καταλαβετε? οσο για το μελι το εχουν πει εδω κ πολυ καιρο οι παραγωγοι. δν υπαρχει μελι ελατης κ αν υπαρχει θα ειναι νοθευμενο.

Αυτό με τους ψεκασμούς ήταν ειρωνικό. Δεν το έγραψα εγώ αλλά βγάζει μάτι. Επίσης, άλλο πράγμα το νοθευμένο μέλι με μέλι άλλης προέλευσης και άλλο να υπάρχει αντιβιοτικό μέσα. Καμία σχέση. Δεν με πειράζει τόσο να φάω μέλι ελάτης που έχει μέσα και άλλο μέλι. Με πειράζει πάρα πολύ να φάω μέλι που έχει μέσα αντιβιοτικά. Η ζημιά είναι σημαντική. Ας ψαχτούν οι παραγωγοί για να μην έχουμε και άλλα κρούσματα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΠ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΙ ΠΡΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ.ΑΝ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΝΟΜΙΜΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ....Ο ΕΦΕΤ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΥ Κ. ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΛΙ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΕΡΑΜΥΚΙΝΗΣ(ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ).Η ΣΩΣΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΣΩ AGROCERT ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΠ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ "ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ" ...ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΑΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΕΛΑΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ) ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ -ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΩΣ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.... https://docs.google.com/file/d/0B-L4Y-rYKu7HV2tRaUQtRE5yWjRIdnVqR2pYaXM2WXhVZzRz/image?pagenumber=1&w=800