Αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου στα Πούλιθρα για λειτουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων

Αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου στα Πούλιθρα για λειτουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων

Ιούνιος 15, 2018 - 09:39
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας κλήθηκε να αποφασίσει για την αποδοχή της αναγκαιότητας λειτουργίας ελεύθερου - ανοιχτού δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων στην ΤΚ Πουλίθρων και για την έγκριση εκ νέου εκκίνησης διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικής μίσθωσης, ορίζοντας τα μέλη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του άρθρου 7 του ΠΔ 271/80».

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΔΣ Κολινιώτης Δημήτριος:

"Το ακίνητο το οποίο έχουμε στα Πούλιθρα και το έχουμε σαν δημοτικό πάρκινγκ η μίσθωσή του λήγει στις 11 Ιουλίου του ’18. Το απόσπασμα της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου των Πουλίθρων, το οποίο έχει αριθμό 6/2018.

Έχω την εισήγηση της κας Φιλίππου η οποία λέει: «Κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη η παράταση μισθώσεως του ακινήτου οικοπέδου το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, είναι ο μοναδικός προσφερόμενος χώρος στο κέντρο της παραλιακής ζώνης της Κοινότητάς μας. Επισημαίνεται βέβαια ότι για την υφιστάμενη μίσθωση, η οποία λήγει 11 Ιουλίου του ’18 δεν υφίσταται η πρόβλεψη περαιτέρω παράτασης». Συνοπτικά το ιστορικό της υφιστάμενης μίσθωσης το αναφέρει και καταλήγει: «Ότι στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους ’18 υπάρχει το υπόλοιπο, πίστωση για τη μίσθωση χώρου σταθμεύσεως στην Τ.Κ. Πουλίθρων, το ποσό των 1.504,62 ευρώ και κατόπιν των ανωτέρω καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο όπως αποφασίσει, καταρχήν, για την αποδοχή της αναγκαιότητας του ελεύθερου ανοιχτού δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων στην Τ.Κ. Πουλίθρων και στη συνέχεια για την έγκριση εκ νέου εκκίνησης διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικής μίσθωσης ορίζοντας τα μέλη της αρμόδιας τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος 271 του ‘80»."

Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και:

1. Αποδέχεται την αναγκαιότητα λειτουργίας δημοτικού χώρου ελεύθερης στάθμευσης οχημάτων στην Τ.Κ. Πουλίθρων, για την επίλυση των αυξημένων κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται από τον μεγάλο αριθμό οχημάτων που κινούνται και σταθμεύουν στην παραλιακή ζώνη του οικισμού, καθώς και για την εξυπηρέτηση κατοίκων και παραθεριστών.

2. Εγκρίνει την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για μίσθωση ιδιωτικού οικοπέδου στη Τ.Κ. Πουλίθρων, που θα χρησιμοποιηθεί για λειτουργία ελεύθερου - ανοικτού χώρου στάθμευσης οχημάτων.

3. Οι όροι του Διαγωνισμού θα καταρτιστούν από την Οικονομική Επιτροπή.

4. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την αρμόδια τριμελή Επιτροπή της παρ.1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81 που ορίστηκε με την υπ’ αριθ. 244/2017 (ΑΔΑ: ΩΞ58ΩΚΝ-ΖΟΜ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Η εκτίμηση του ακινήτου θα γίνει από την επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 271/80. Ορίζει τα μέλη της ανωτέρω επιτροπής ως εξής:
α) Καρδάση Δημήτριο, Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ορίζεται και πρόεδρος της επιτροπής, με αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο Τρούμπα Δημήτριο.
β) Αθανασόπουλο Δημήτριο, Δημοτικό Σύμβουλο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο Δανεσή Θεόδωρο.

Έργο της επιτροπής είναι η εκτίμηση, η καταμέτρηση του ακινήτου και η σύνταξη σχετικής έκθεσης καταλληλότητας. Η επιτροπή αποφαίνεται κατά πλειοψηφία, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του προέδρου. Το τρίτο μέλος της επιτροπής (μηχανικός) θα ορισθεί με απόφαση του Δημάρχου.

6. Παραπέμπει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.